Použité suroviny receptu Zeleninové rizoto s klobásou, vínem a šafránem:
4 str. česneku
| 2 bylinkové kostky
| 1 dl vína
| 170 g rýže
| 1 cibule
| 4 lžíce steril. hrášku
| 1 l vody
| 80 g paprikové klobásy
| šafán a pažitka
| sůl
| parmazán
| olej
Postup přípravy receptu Zeleninové rizoto s klobásou, vínem a šafránem:
Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky. Tenké paprikové klobásky nakrájíme na jemná kolečka. Hrášek necháme okapat. Rýži uvaříme ve vroucím bylinkovém vývaru doměkka.
Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, vmícháme klobásky, okořeníme šafránem a krátce orestujeme. Potom vmícháme uvařenou rýži, vše podlijeme vínem a dusíme, dokud se neodpaří. Nakonec vsypeme hrášek a podle chuti osolíme.
Podáváme ozdobené usekanou pažitkou a posypané strouhaným parmazánem.
Fotky receptu Zeleninové rizoto s klobásou, vínem a šafránem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!