100 ml medu
| 2 ks vejce
| 300 g mouky
| 1/2 sáčku prášku do pečiva
| 1 lžička mletého zázvoru
| 1/2 lžičky tlučeného nového koření
| 4 lžíce cukru
| 3 lžíce oleje
| 4 lžíce teplé vody
| mandle podle chuti
Postup přípravy receptu Židovský medovník:
Do odváženého množství mouky přidáme mletý zázvor, tlučené nové koření a prášek do pečiva. V míse utřeme vejce s pískovým cukrem do pěny a přidáme olej a nahřátý med. Do vzniklé hmoty přidáváme postupně mouku s kořením střídavě s trochou teplé vody (celkem 4 lžíce). Vymícháme na jemné těsto, rozetřeme do nízké formy, posypeme oloupanými mandlemi asi hodinu pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Fotky receptu Židovský medovník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!