Vložil: | Uuu |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Atol krém karamel:
10 kostek cukru
| 200 g cukru krystal
| 1 vanilkový cukr
| 1 l mléka
| 4 vejce
| 8 žloutků
| šlehačka, ořechy, ananas, sekané madle apod. na ozdobu
Postup přípravy receptu Atol krém karamel:
Ušleháme společně žloutky a vejce s cukrem. Vanilku rozmícháme s mlékem a vše přidáme do vaječné hmoty. Do hrnečku dáme kostkový cukr s 2 až 3 lžícemi vody a na mírném teple necháme zkaramelizovat. Karamel rovnoměrně rozlijeme po dně ohnovzdorné formy a naplníme jí vaječnou hmotou. Hrnec větší než je ohnivzdorná forma vyložíme pergamenem a nalijeme do něj vodu. Mísu s vaječnou hmotou postavíme do vodní lázně a tak dlouho na plotně zahříváme, až je voda horká (nesmí se ale vařit). Krém ve vodní lázni vsuneme do trouby na 80 až 90 minut. Potom krém necháme vychladnout a přes noc uložíme do lednice. Před podáváním krém vyklopíme na podnos a dle vlatního uvážení zdobíme (šlehačka, ořechy, ananas, sekané madle apod.).
Fotky receptu Atol krém karamel:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!