Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Belgické rybí Waterzooi:
2 kg severských ryb, mušlí a jiných plodů moře
| 125 g šalotek
| 500 ml rybího vývaru
| 500 ml bílého suchého vína
| 400 g pórku
| několik mladých výhonků s lístky z celeru
| 400 g mrkve
| 150 g másla
| 500 ml sladké smetany
| 2 lžíce posekané petrželky
| sůl
| mletý pepř
Postup přípravy receptu Belgické rybí Waterzooi:
Nejprve vykuchám ryby, nakrájím je na fílé (nebo si koupím místo celých ryb už hotové filé) a očistím plody moře. Oloupu šalotky a na jemno je nakrájím. Vložím je společně s rybou a plody moře do směsi vývaru a bílého vína. Potom omyju a oloupu ostatní zeleninu a nakrájím ji na sirky (jemné proužky). Osmažím je na 3 lžicích másla. Přeliju přes síto a uschovám zeleninu i tekutinu. Vyjmu rybu a plody moře z vývaru a zredukuju jej. Do vývaru přidám uschovaný vývar ze zeleniny, naliju tam smetanu a vše přivedu k varu. Přidám zbytek másla. Vyjmu plody moře z jejich ulit a vložím je do ohnivzdorné polévkové mísy společně s uschovanou zeleninou. Nahoru všeho naliju omáčku. Nakonec vše na moment přivedu k varu a podávám posypané petrželkou. Jako přílohu doporučuju křupavé pečivo.
Fotky receptu Belgické rybí Waterzooi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!