Použité suroviny receptu Bujon s játrovými knedlíčky:
2 housky
| 1 cibule
| 2 lžíce másla
| 2 lžíce sekané petrželky
| 30 g strouhanky
| 120 g hovězích jater
| 1 špetka majoránky
| dle chuti: sůl a pepř
| 3/4 l vývaru
| 2 lžíce sekané pažitky
Postup přípravy receptu Bujon s játrovými knedlíčky:
Housky namočíme do studené vody. Po 10 minutách je vymačkáme a rozdrobíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Máslo rozpustíme, cibuli a petrželku na něm 2 minuty rychle opečeme. Odstavíme z plotýnky a smícháme se strouhankou. Z jater odstraníme bílé části, na prkénku je jemně rozsekáme, přidáme housky a cibulovou směs a zpracujeme játrovou hmotu. Dochutíme majoránkou, solí a pepřem, vlhkýma rukama utvoříme knedlíčky asi 3 cm velké. Ve vroucí slané vodě je uvaříme částečně přikryté pokličkou. Vývar zahřejeme, dochutíme a vložíme knedlíčky. Podáváme posypaný pažitkou.
Fotky receptu Bujon s játrovými knedlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!