4 filety z candáta (po 160 g)
| šťáva z 1/2 citronu
| sůl
| pepř
| 400 g kedlubnů
| 2 lžíce másla
| 125 ml bílého vína
| 300 ml zeleninového vývaru (z kostky)
| 1 lžíce solamylu
| 3 lžíce suchého vermutu
| 100 g zakysané smetany
| 2 lžíce řeřichy
Postup přípravy receptu Candát s kedlubny:
1. Rybí filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme a opepříme. Kedlubny oloupeme, pokrájíme na kostičky a osmahneme na 1 lžíci másla. Zalijeme vínem a podusíme. Přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Pod poklicí dusíme asi 5 min.
2. Solamyl rozmícháme v 1 lžíci vody. Přidáme ke kedlubnům a necháme přejít varem. Vmícháme vermut nebo zakysanou smetanu.
3. Rozehřejeme 1 lžíci másla a candáta na něm opékáme z obou stran asi 2 min. Kedlubny rozdělíme na talíře, na ně položíme rybu a vše posypeme řeřichou.
Fotky receptu Candát s kedlubny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!