Vložil: | Hankca |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Cukrářské koblihy :
na kvásek:
| 20 gramů droždí
| 1/2 kostky cukru
| 1/8 litru mléka
| 150 gramů mouky
| na šlehání:
| 1/8 litru mléka
| 3 žloutky
| 40 gramů cukru
| na těsto:
| 250 gramů mouky
| sůl
| vanilka,
| citronová kůra
| 80 gramů másla,
| tuk (může být převařené máslo) na smažení,
| moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Cukrářské koblihy :
Z droždí, cukru vlažného mléka a mouky (krupice) si připravíme kvásek a necháme jej vykynout. V jiné nádobě připravíme si mléko, zašleháme do něho žloutky a cukr. Poté posavíme nádobu do horké vody na sporák a šleháme dokud není mléko se žloutky vlažné. Do další mísy (nejlépe mírně předehřáté) si připravíme mouku, sůl, vanilku, kůru, přilijeme kvásek, ušlehané mléko se žloutky a roztavené máslo. Dobře vypracujeme těsto. Z něho připravíme koblihy, které necháme půl hodiny vykynout na pomoučeném prkénku v teplejším místě. Smažíme v rozpáleném tuku a usmažené posypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Cukrářské koblihy :
Fotky vložil: Mangovka