Použité suroviny receptu Kapr nebo rybí filé s mandlemi:
4 porce kapra nebo 500 g filé
| 1 kostka masoxu
| 1-2 stroužky česneku
| 4 dkg mandlí
| 1 citron
| 10 g cibule
| 4 g másla
| olej
| mletý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Kapr nebo rybí filé s mandlemi:
Omyté a osušené porce kapra nebo porce rybího filé pokapeme citrónovou šťávu a necháme hodinu odležet. Jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek vložíme na pánev se zahřátým olejem a lehce zpěníme, aby cibule zůstala světlá. Přidáme sekané loupané mandle, (mandle se přelijí horkou vodou, pak se sloupnou), zalijeme vývarem připraveným z kostky masoxu a chvíli povaříme. Zapékací misku vymažeme máslem a do ní naskládáme zbylou cibuli rozkrájenou na tenké plátky a rozebranou na kroužky. Na cibuli položíme porce ryby, poklademe plátky másla a vložíme do předehřáté trouby. Asi po 8 minutách přelijeme omáčkou s mandlemi a dopečeme. Podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží a obložíme plátky citronu.
Fotky receptu Kapr nebo rybí filé s mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!