Použité suroviny receptu Krémová polévka s vejcem a jarní cibulkou:
1 l mléka
| 100 ml vody
| 100 g másla
| 2 lžíce hladké mouky
| 4 vejce
| svazek jarních cibulek
| 1 velká cibule
| 200 g zakysané smetany
| sůl
| mletý pepř
| 1 lžíce octa
| pažitka
Postup přípravy receptu Krémová polévka s vejcem a jarní cibulkou:
Jarní cibulku a cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm orestujeme. Po chvíli přilijeme mléko a necháme asi 10 minut povařit. V hrnku rozmícháme mouku s vodou a vlijeme do polévky na zahuštění. Po zahuštění do polévky přidáme ocet, sůl a mletý pepř podle chuti. Vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Před koncem do polévky přimícháme zakysanou smetanu, rozklepneme vejce a vaříme ještě asi 5 minut, aby se vejce srazilo. Hotovou polévku podle chuti dochutíme a podáváme doplněnou kouskem vařeného vejce a nasekanou pažitkou.
Fotky receptu Krémová polévka s vejcem a jarní cibulkou: