Vložil: | paji |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Krůta na tymiánu:
1 celá krůta
| 50 g másla
| 1 ks červené cibule
| 0,3 l červeného vína
| 0,5 l vývaru z drůbků
| 10 g hladké mouky
| podle potřeby: pepř, sůl, tymián, zelená petrželka
Postup přípravy receptu Krůta na tymiánu:
Na porce nakrájenou krůtu slabě opečeme (asi 5 minut) po všech stranách na rozpáleném oleji nebo na másle na pánvi a vyjmeme.Na másle pak osmažíme na kolečka nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme tymián, pepř, sůl, vývar z drůbků,víno a uvedeme do varu. Do tohoto vložíme krůtu a dusíme za občasného podlévání horkou vodou na mírném plameni asi 50 minut. Měkkou krůtu po té vyjmeme, do šťávy přidáme mouku a asi 1 lžíci másla a metličkou dobře rozšleháme a asi ještě 10 minut vše povaříme. Hotové pak nalijeme na krůtu, posypeme nasekanou zelenou petrželkou a podáváme s dušenou rýží.
Fotky receptu Krůta na tymiánu:
Fotky vložil: alenab