Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 27.11. 2024
Dnes má svátek Xenie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Kuchařská pohotovost - Hovězí steak s koňakovou omáčkou

fotka Kuchařská pohotovost - Hovězí steak s koňakovou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  ++++++++-_
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Hovězí steak s koňakovou omáčkou:

4 x 150 g hovězí svíčkové  |  olivový olej, sůl, barevný pepř  |  na játra: 200 g (kachních) jater  | 200 ml mléka  |  hladká mouka  |  sůl, pepř  | na koňakovou omáčku:  | 2 lžíce másla  | 2 šalotky  | 50 g medu  | 2 lžíce balzamikového octa  | 50 g telecí demi-glace  | 50 g koňaku  |  sůl, bílý pepř

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Hovězí steak s koňakovou omáčkou:

Steaky opepříme, pokapeme olejem a necháme krátce zaležet. Těsně před úpravou osolíme a zprudka opečeme z obou stran, aby se maso zatáhlo a vytvořila se zlatavá kůrčička. Poté je položíme na plech a dáme v troubě předehřáté na 80-100 stupňů na 15 minut dopéci. Chceme-li krvavější maso, postačí o pár minut méně. Dokonalý steak musí být křehký a šťavnatý.

Koňakovou omáčku připravíme následujícím způsobem: na přepuštěném másle orestujeme do růžova nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme med, balzamikový ocet, omáčku demi-glas, špetku soli a pepře a na závěr trochu koňaku. Omáčku provaříme a podáváme ke steakům z hovězí svíčkové.
A pokud nahoru přidáme i kachní játra foie gras, která si předem očistíme a naložíme přes noc do mléka, poté slijeme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka osmažíme z obou stran do zlatova, úspěch je zaručen! Steak s omáčkou a játry můžeme doplnit gratinovanými bramborami.

Rady:
Maso solte až těsně před tepelnou úpravou, aby zůstalo šťavnaté.
Kachní játra můžete nahradit vepřovými či kuřecími.
Omáčku Demi-glace koupíte ve specializovaných prodejnách.

Poznámka:
Podrobnou přípravu steaků najdete u receptu Steaky v pepřové marinádě (díl Tajemství pravého steaku)



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!




Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Hovězí steak s koňakovou omáčkou:

Kuchařská pohotovost - Hovězí steak s koňakovou omáčkou
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Hovězí steak s
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !