Použité suroviny receptu Kuřecí prsíčka v šunkovém županu:
z 1 citrónu kůra
| 100 g hráškových lusků
| 6 lžic rostlinného tuku
| 100 g hráškových lusků
| 4 kuřecí prsíčka
| 400 g mrkve
| dle chuti: sůl, cukr a šalvěj
| 4 velké plátky parmské šunky
Postup přípravy receptu Kuřecí prsíčka v šunkovém županu:
Strouhanou citrónovou kůru smícháme s 4 lžícemi rostlinného tuku. Prsíčka potřeme marinádou a necháme 1 hodinu v chladničce táhnout. Lusky omyjeme. Mrkev oloupeme a podélně nakrájíme na tenké špalíčky. Dusíme asi 12 minut na zbylém rostlinném tuku. Po 6 minutách přidáme hráškové lusky. Ochutíme špetkou soli a cukru. Maso trochu osušíme, obložíme šalvějí a obalíme plátkem šunky. Rozpálíme 2 lžíce marinády a maso na ní po každé straně asi 4 minuty opékáme.
Fotky receptu Kuřecí prsíčka v šunkovém županu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!