Postup přípravy receptu Lilkové závitky s tuňákem a chilli:
Lilek omyjeme, osušíme a podélně nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a opepříme. Pánev vytřeme trochou oleje, zahřejeme a lilky po obou stranách opečeme. Opečené plátky lilku naskládáme do mísy, přelijeme olivovým olejem a octem a necháme asi 30 minut odležet. Očištěné papričky nakrájíme na menší kousky, petrželku nasekáme najemno, osolíme a dochutíme trochou citrónové šťávy. Vše dáme na pánev s trochou rozehřátého oleje a orestujeme.
Vejce uvaříme natvrdo, důkladně oloupeme, nakrájíme na malé kostky a dáme do větší misky. Přidáme kousky tuňáka, na nudličky nakrájené listy červené čekanky a připravenou a orestovanou směs s chilli papričkami. Marinované plátky lilku rozložíme, poklademe je připravenou tuňákovou směsí a vše důkladné srolujeme. Lilkové závitky můžeme podávat na listech zeleného salátu.