Postup přípravy receptu Losos se zeleninovou omáčkou :
Lososa nakrájíme na kousky, které osolíme a potřeme citronovou šťávou.
Necháme v chladnu odležet minimálně dvě hodiny.
Připravíme si máslem vymazaný pekáč, do kterého vložíme porce lososa a poklademe máslem, které nám zbylo.
Pečeme asi půl hodiny.
Mezitím si na másle podusíme celer, mrkev, petržel a cibuli, nakrájené na kostičky. Zalijeme půl litrem vody a necháme asi 10 minut vařit.
Poté zeleninu prolisujeme přes cedník, zahustíme jíškou a ještě chvíli povaříme.
Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, sůl a pepř podle chuti a také petrželovou nať pokrájenou nadrobno.
Rybu nachystáme na talíře a jednotlivé porce přelijeme připravenou zeleninovou omáčkou.
Podáváme s bramborem.