Použité suroviny receptu Lososové závitky se žampiony:
8 filetů z lososa (celkem 700 g)
| šťáva z 1 citrónu
| 100 ml zeleninového vývaru
| 200 ml bílého vína
| 1 šalotka
| 2 lžíce másla
| 125 ml smetany na šlehání
| 2 žloutky
| 1 hrst nasekané zelené petrželky
| 4 sterilované žampiony
| sůl
| mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Lososové závitky se žampiony:
Omyté a osušené lososové filety pokapeme citronovou šťávou, stočíme a pevně spojíme párátky. Vývar s vínem, jemně nasekanou šalotkou a máslem přivedeme k varu. Přidáme závitky a pomalu dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Závitky vyjmeme a udržujeme v teple. Tekutinu necháme vyvařit asi na jednu třetinu, zahustíme smetanou a přivedeme k varu. Sejmem z ohně, přimícháme rozkvedlané žloutky, petrželku a žampiony nakrájené na plátky, osolíme a opepříme. Závitky na talířích přelejeme omáčkou.
Fotky receptu Lososové závitky se žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!