![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
29. 12. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Selská vepřová pečeně : Vepřové maso potřeme česnekem utřeným se solí, vložíme do pekáče na sádlo, podlijeme vodou a za občasného podlévání vodou a přelévání výpekem upečeme do měkka. Asi v polovině pečení přidáme k masu cib ... …více»
|
![]() |
29. 12. 2007 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zajíc pečený: Zadek protáhneme slaninou, osolíme. Na pekáč dáme nakrájenou slaninu, máslo, plátky cibule a necháme zrůžovět. Pak na to vložíme zadek, opečeme jej a dusíme. Podléváme. Maso vyjmeme a šťávu zaprášíme ... …více»
|
![]() |
28. 12. 2007 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuře na kečupu a hořčici : Vykoštěná kuřecí stehna (bez kůže) z obou dvou stran nasolíme, opepříme, posypeme paprikou, pokapeme worchesterem, potřeme kečupem a hořčicí. Můžeme nechat odležet, ale nemusíme. Takto připravené steh ... …více»
|
![]() |
28. 12. 2007 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cibule plněná: Cibuli povaříme 5-7 minut ve slané vodě, scedíme ji a opatrně vybereme střed. Vyňatou část cibule usekáme a smícháme s mletým syrovým masem, vařenou rýží a dušenými houbami. Touto směsí naplníme vydla ... …více»
|
![]() |
28. 12. 2007 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí maso s olivami : Telecí maso pokrájíme na proužky, osolíme, vložíme do woku s rozehřátým olejem a po všech stranách osmahneme dohněda. Vmícháme vypeckované olivy a dusíme ještě další minutu, podlijeme šlehačkou ... …více»
|
![]() |
28. 12. 2007 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krůtí řízky po staročesku : Krůtí plátky mírně osolíme a ve woku na rozehřátém oleji po bou stranách osmahneme. Podlijeme je vínem zředěným stejným množstvím vody, vmícháme cukr, skořici, muškátový oříšek a pod pokličkou dusíme, ... …více»
|
![]() |
28. 12. 2007 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychle pečený bažant se žampióny: Bažanta protáhneme na prsou slaninou i na stehýnkách, osolíme. Do tlakového hrnce vložíme slaninu, přidáme maso a asi 1/8 l vody. Dusíme 1/4 hod. Na pekáči rozpustíme máslo, vložíme na něj slaninu na ... …více»
|
![]() |
28. 12. 2007 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Divoká kachna na víně: Kachnu protáhneme slaninou, osolíme ji a podlijeme bílým vínem. Necháme přes noc odležet. Na druhý den ji vyjmeme, dovnitř vložíme pepř s půlkou cibule pokrájené na plátky. Pečeme ji na másle a plátcí ... …více»
|
![]() |
28. 12. 2007 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krůtí maso v pikantní omáčce : Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme nebo utřeme a smícháme s cukrem, kečupem, octem, worcestrem, hořčicí a na ohni na nejnižším stupni stále mícháme až do varu a pak vaříme asi 2 minuty. Oso ... …více»
|
![]() |
28. 12. 2007 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krůtí maso s třešněmi a kari rýží: Rýži propláchneme a necháme okapat. Šalotky oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme v kastrolu na lžíci oleje zesklovatět. Přidáme rýži a promícháme s trochou kari koření. Vše zalijeme 150 ml bílého ví ... …více»
|