![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
9. 12. 2007 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hovězí tokáň na majoránce: Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky a pak na proužky. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na rozškvařené slanině, přidáme koření a maso a opečeme ze všech stran. Mírně podlijeme vínem smíchaným s vodou ... …více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Boloňské telecí řízky: Dobře naklepané a osolené telecí řízky poprášíme moukou a na másle je po obou stranách opečeme. Plochou zapékací mísu vymastíme pečlivě máslem, vložíme do ní telecí řízky, poklademe je plátky šunky a ... …více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí prsa na mandlích: Kuřecí nebo krůtí prsa nakrájíme na centimetrové plátky a lehce nožem tupou stranou naklepeme, pěkně je osolíme, sůl vetřeme z obou stran. Plátky můžeme opepřit nahrubo umletým pepřem a necháme několi ... …více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékané roštěnky se sýrem: Roštěnky pečlivě otřeme vlhkou utěrkou, odstraníme tuk a šlachy, třikrát okraje nařízneme a tence je naklepeme. Osolíme je, opepříme a na rozehřátém oleji po každé straně 4 minuty opečeme. Nebo můžeme ... …více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí prsíčka požarski: Vykostěná stehna umeleme s telecím a játry, ochutíme solí, kořením, smícháne se smetanou a vejcem, zahustíme lžicí strouhanky a přidáme petrželku. Kuřecí prsa zbavíme kostí a kůže, naklepeme, osolíme …více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninové lečo se špekáčky: Papriky pečlivě zbavíme jadřinců, opláchneme a nakrájíme na nudličky. Rajčata nakrájíme na čtvrtky a špekáčky na půl kolečka. Drobně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme špekáčky, papriku a mírn ... …více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové plátky po myslivecku: Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, na okrajích na několika místech nařízneme. Maso mírně osolíme a z obou stran naprudko opečeme na pánvi na oleji. Pak je vyjmeme a dáme do tepla (třeba do mírn ... …více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Červené vepřové kotlety: Kotlety nakrojíme, naklepeme a osolíme. Na talíři si smícháme hladkou mouku s mletou červenou paprikou a kotlety v ní obalíme.
Na pekáči rozpálíme olivový olej a kotlety na něm chvíli opékáme. Pak je ... …více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sekaná z vepřového masa: Maso umeleme, přidáme vejce, vymačkané rohlíky, velmi nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, kmín, pepř, asi 2 lžičky hořčice plnotučné. Všechno důkladně zpracujeme, z masové směsi vytvar ... …více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí řízek s česnekem a pepřem: Řízky na krajích na 3-4 místech trochu nařízneme, zlehka naklepeme. Naklepané řízky osolíme, opepříme (čerstvě nahrubo namletý pepř nebo směs pepřů je OK) a potřeme drceným prolisovaným česnekem. Nech ... …více»
|