![]() |
19. 11. 2007 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špenátová polévka s jehněčím: Jehněčí maso odblaníme, nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do slané vody. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme osmahnout do růžova. Zaprášíme lžící hladké mouky, přidáme sůl, pepř a necháme ještě osmah ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolové lusky s klobásou: Oloupeme cibuli a fazole očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno a společně s fazolemi ji dáme vařit - přidáme pouze tolik vody, aby zalila celou směs. Přidáme dvě lžíce oleje, fazole osolíme a opepříme a ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omeleta plněná kuřetem a fazolkami: Zelené i bílé fazolové lusky dobře očistíme a krátce povaříme v osolené vodě. Pak vodu slijeme, fazolky necháme okapat a vychladnout. Vejce rozšleháme s mlékem a osolíme. Na pánvi rozehřejeme olej a p ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékané vepřové řízky: Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na řízky, které naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji nebo tuku. Ve vypečené šťávě osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné žampión ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Vepřové maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Vepřové kotlety v hořčicové omáčce: Maso omyjeme, osušíme, okrajové blány nařízneme, mírně naklepeme a opečeme zprudka na rozehřátém oleji z každé strany asi 7 - 9 minut. Potom osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a sladkou smetanou, v n ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapusta růžičková zapékaná s uzeným bůčkem a houbami: Houby nakrájíme na plátky a na rozehřátém másle je doměkka udusíme. Udušené osolíme a slabě opepříme. Očištěné a omyté kapustičky vložíme do osolené vařící vody a bez pokličky je vaříme. asi 12 minut ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Šunkový řízek s celerem: Šunku rozřežeme na 4 plátky a položíme na 1 hodinu do mléka,aby zjemněla. Mezitím uvaříme celer, necháme jej vychladnout a ukrojíme z něho rovněž4 plátky. Velikost šunkových a celerových řezů má být s ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Masové placičky: Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka. Vše důkladně promícháme, necháme v chladnu (špajz, lednice) 2 – 3 dny uležet pro lepší chuť a potom pečeme na oleji na malé placičky – nejlépe je péct je ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolový nákyp s uzeným masem a rýží: Fazolky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, scedíme a necháme dobře okapat. Do vymaštěných zapékacích misek urovnáme ve vrstvách fazolky, nakrájené uzené maso a rýži a prohřejeme v troubě. Vejce roz ... …více»
|
![]() |
19. 11. 2007 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rajčata plněná masem: Masová náplň - Na másle osmahneme cibuli, přidáme umletou telecí pečeni a nakrájené vypeckované olivy, sekanou petrželovou nať, přisolíme, odstavíme a vmícháme žloutek. Rajčata překrojíme, lžičkou vyd ... …více»
|