![]() |
20. 11. 2007 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čebureky : Z hl.mouky, mléka, kvasnic, vejce a 1 lžíce oleje si uděláme kynuté těsto a dáme kynout.
Na oleji opečeme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli, bez oleje ji nandáme do mletého masa, opepříme, osol ... …více»
|
![]() |
20. 11. 2007 Hovězí maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Pečená svíčková po anglicku: Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj olej, sůl a pepř. Poté ho prudce opečeme z obou stran na dvou lžících oleje (pečeme na anglický způsob, tzn. zprudka tak, aby zůstalo uvnitř růžové) a přidáme po ... …více»
|
![]() |
20. 11. 2007 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rizoto s husími drůbky: Očištěné a omyté drůbky (bez jater) uvaříme ve slané vodě. Poté je zbavíme kostí a nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném tuku zpěníme cibulku, přidáme na plátky nakrájená jatýrka, krátce podusíme, p ... …více»
|
![]() |
20. 11. 2007 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rizoto po srbsku: Roškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu, případně přidáme trochu tuku, nadrobno nakrájenou cibuli, osmažíme, přidáme mletou papriku, na malé kousky nakrájené telecí maso, posolíme, zalijeme vařícím výv ... …více»
|
![]() |
20. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květáková pochoutka : Do poloměka uvařený květák rozebereme na růžičky, dáme do vymazané ohnivzdorné misky, poklademe uzeným vařeným masem nakrájeným na plátky, přikryjeme vařenými brambory. Připravíme směs z vajec, jogurt ... …více»
|
![]() |
20. 11. 2007 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýže s fazolemi a tuřínem: Fazole uvaříme společně s masem, šafránem a tuříny. Jakmile je maso měkké, vydáme ho a nakrájíme na kousky. Trochu osolíme. Zeleninu s fazolemi ještě povaříme společně s rýží, pak přidáme maso a povař ... …více»
|
![]() |
20. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Flíčky se zelím: Očištěnou, umytou a nadrobno nastrouhanou hlávku zelí osolíme a necháme stát půl hodiny. Na rozpáleném tuku zkaramelizujeme cukr, přidáme odstáté zelí (ze kterého jsme vytlačili polovinu vody), pepř a ... …více»
|
![]() |
20. 11. 2007 Drůbeží maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Kuřecí plátky v červeném zelí: Maso okořeníme a dáme do zapékací misky potřené olejem. Pokryjeme nakládaným červeným zelím, ještě trošku posolíme a zalijeme smetanou. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut. ... ... …více»
|
![]() |
20. 11. 2007 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečený lilek se šunkou: Lilky omyjeme a osušíme. Vodorovně je rozpůlíme, pomocí lžíce vydlabeme dužinu a odložíme ji. Lilky opečeme z každé strany asi 5 minut a pak je položíme na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečné ... …více»
|
![]() |
20. 11. 2007 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněné telecí plátky : Plátky masa naklepeme, osolíme, posypeme očištěnou, nahrubo nastrouhanou zeleninou a natvrdo uvařeným, nadrobno posekaným vejcem. Zavineme, spíchneme párátkem a opečeme na oleji. Podlijeme vodou, přik ... …více»
|