Postup přípravy receptu Indické kuře Tandoori:
Propícháme celé kuře vidličkou a potom do něj pomocí ostrého nože nařízneme vroubky, aby se marináda mohla lépe vstřebat.
V misce umícháme jogurt, citronovou šťávu nebo ocet, česnek, zázvor, římský kmín, mletý koriandr, kayenský pepř, kardamon, hřebíček, černý pepř a sůl. Poté směsí pokryjeme celé kuře a vtíráme ji přitom do vroubků, které jsme vytvořili nožem.
Kuře zakryjeme a necháme v chladu 8 hodin marinovat. Je možno je nechat odležet také přes noc, ne však déle než dva dny. Kuře je třeba vyjmout z lednice 30 minut před další úpravou.
Připravené kuře je možno grilovat nebo péct v troubě. Pokud používáme venkovní gril, připravíme uhlíky ke grilování, rošt umístíme alespoň 10 cm nad nimi. Necháme uhlíky nahřát, dokud nebudou pokryté bílým popelem. Pak je žár střední, což je pro tento recept žádoucí.
Kuře vyjmeme z marinády a mírným tlakem z něj odstraníme přebytečnou marinádu. Pak je potřeme olejem. Umístíme kuře na rošt a pečlivě grilujeme asi 45 minut, přičemž bychom je měli alespoň 4 krát otočit.
Pokud upravujeme kuře v troubě, je třeba ji předehřát na 220 °C. Kuře umístíme do pekáče, potřeme olejem a pečeme, přičemž stačí, když je otočíme pouze jednou. Pečeme 25 až 30 minut.
Hotové kuře ozdobíme plátky okurky, červenou cibulí, rajčaty a citronem a můžeme podávat.