![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
15. 03. 2008 Králičí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Králík na smetaně po domácku: Kořenovou zeleninu společně s cibulí orestujeme do zlatova. Zastříkáme octem, přidáme lžičku hořčice a dáme dusit králíka. Měkkého králíka vyjmeme. Šťávu jemně zahustíme hladkou moukou, přidáme mléko ... …více»
|
![]() |
15. 03. 2008 Králičí maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Králík pečený v nádivce: Rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutky a necháme přes noc namočit. Přidáme změklou Ramu, krupici, trochu soli, muškátový květ a nasekanou zel. petžel, promíchá ... …více»
|
![]() |
15. 03. 2008 Králičí maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Nutrie na švestkách: Ze šťávy z pomeranče, 1 - 2 lžičky povidel, nového koření a muškátového oříšku si uděláme marinádu, do které vložíme na kousky nakrajené maso. Necháme uležet v lednici. Na pánvičce osmahneme maso, tak ... …více»
|
![]() |
15. 03. 2008 Králičí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Králík s liškami: Králíka dáme přes noc roztát do podmáslí, bude pak křehký. Maso osušíme. V hrnci rozpustíme olej a česnek v něm lehce orestujeme a vyjmeme. K oleji přidáme máslo, ve kterém lehce opečeme jednotlivé po ... …více»
|
![]() |
15. 03. 2008 Králičí maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Králík po lisabonsku: Suroviny na marinádu smícháme v hrnci a necháme přejít varem. Do vychladlé marinády vložíme králíka a ponecháme dva dny. Pak jej osušíme, protáhneme slaninou, osolíme a pečeme na rozpuštěné slanině. P ... …více»
|
![]() |
15. 03. 2008 Králičí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Králičí špíz s olivami a rozmarýnem: Maso z králičího hřbetu nakrájíme na kostky velikosti jednohubek a každý propíchneme špízovou jehlou. Kousky masa pak napichujeme střídavě s černými olivami (vypeckovanými) na větvičku rozmarýnu. Osol ... …více»
|
![]() |
15. 03. 2008 Králičí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Králík po toskánsku: Králíka osolíme, obalíme v koření a necháme asi 8 hodin odležet. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na drobné kousky, česnek utřeme a vše osmahneme na tuku. Přidáme protlak, vložíme králíka, obložíme nak ... …více»
|
![]() |
15. 03. 2008 Králičí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jarní králík: Králíka rozčtvrtíme a připravíme si marinádu z vína, oleje, octa, vývaru, přidáme petrželku, hořčici, sůl, pepř a cukr. Maso marinádou potřeme vložíme do pečící fólie a necháme co nejdéle marinova ... ... …více»
|
![]() |
14. 03. 2008 Králičí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Králičí hřbet na víně: Králičí hřbety podél páteře nařízneme a naplníme nasekanými bylinkami s rozdrceným jalovcem. Maso osolíme, opepříme, vložíme do pekáčku, poklademe plátky špeku a pečeme 20-30 minut v troubě vyhřáté na ... …více»
|
![]() |
14. 03. 2008 Králičí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Králík s cibulovou omáčkou: Králičí předek omyjeme, osušíme a máčíme v mléku asi 3 hodiny. Poté králíka vyjmeme, omyjeme a vložíme do vařící osolené vody. Přidáme pepř, kousek cibule, mrkev a oprané bylinky. Zvolna vaříme, až je ... …více»
|