![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
27. 10. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Opečená nádivka: Uzené maso nakrájíme na menší kousky, housky pokrájíme na kostičky, zvlhčíme je masovým vývarem, rozšlehanými žloutky a necháme krátce prosáknout.
K namočeným houskám přidáme maso, sůl, pepř, jemně ... …více»
|
![]() |
27. 10. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Řízek pusta s rýžovými plackami: Rýži uvaříme doměkka a pak ji necháme vychladnout v míse. Červenou cibuli posekáme, lahůdkové cibulky nakrájíme na kolečka a spolu s červenou cibulí přidáme k rýži. Papriky rozpůlíme, nakrájíme na osm ... …více»
|
![]() |
27. 10. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřový bůček plněný jablky a švestkami : Jablka rozčtvrtíme a dužinu nakrájíme na asi 1 cm kostičky. Pokapeme je citronovou šťávou. Troubu předehřejeme na 200°C. Bůček omyjeme a do kůže uděláme mřížkovité zářezy. Maso položíme na prkénko kůž ... …více»
|
![]() |
26. 10. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jarní velikonoční nádivka: Veku rozkrájíme na kostičky, zalijeme mlékem v němž jsme rozšlehali žloutky a necháme rozležet. Vepřové maso uvaříme, zvlášť uvaříme i uzené a po vychladnutí je nakrájíme nadrobno. Rovněž bylinky nase ... …více»
|
![]() |
26. 10. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřový rošťák: Postup: kotlety naklepeme a naložíme do marinády z uvedených surovin, necháme proležet přes noc. Pečeme na oleji do měkka. Příloha : hranolky, bram. kaše, brambor, saláty. ... ... ... …více»
|
![]() |
26. 10. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brynzové halušky s uzeným masem: Uvaříme kyselé zelí a slijeme vodu. Připravíme halušky v prášku dle návodu na sáčku. Na sádle nebo na oleji rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky. Uvařené zelí a halušky dáme do mísy, přidáme t . ... …více»
|
![]() |
26. 10. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové medailónky dušené a pečené: Z masa nakrájíme malé plátky (medailónky), v celkovém množství zhruba 150 g na porci. Utřeme česnek se solí, přidáme ostatní suroviny a připravíme marinádu (popsané suroviny plus voda a citrónová šťáv ... …více»
|
![]() |
26. 10. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové na jehle se sušenými švestkami: Maso nakrájíme na kostky, plátky slaniny podélně rozpůlíme a do každé půlky zabalíme jednu švestku. Maso a zabalené švestky střídavě napichujeme na čtyři jehly. Osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejem ... …více»
|
![]() |
26. 10. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Přírodní vepřové řízky s rýží a ovocem: Maso omyjeme a odblaníme, nakrájíme na řízky, naklepeme, okořeníme mletým pepřem a prudce opečeme v rozehřátém tuku z obou stran. Podlijeme masovým vývarem a dusíme do měkka. Nakonec šťávu zhustíme mo ... …více»
|
![]() |
26. 10. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Uzená vepřová kýta: Uzené maso necháme šest hodin macerovat ve studené vodě a potom ho necháme okapat. Ponoříme ho do hrnce studené vody a dáme vařit. Až voda začne vřít, přidáme všechny přísady na bujon, zmírníme plamen ... …více»
|