![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
13. 03. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Medailonky z vepřového filé se zelenými fazolkami: Filé opláchneme a osušíme. Trochu oleje vetřeme do masa a okořeníme pepřem. Asi 20 minut necháme zatáhnout. Brambory oškrábeme a přepůlíme. Fazolky opláchneme.
Brambory i fazolové lusky uvaříme běžný ... …více»
|
![]() |
13. 03. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mleté maso po italsku: Mleté maso smícháme s vejcem a moukou. Okořeníme solí, pepřem, tymiánem, oregánem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Čerstvě nastrouhaný parmazán vmícháme ke směsi masa. Plech vyložíme pečícím paprí ... …více»
|
![]() |
13. 03. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nadívaná svíčková po skotsku: Svíčkovou nakrojíme podélně. Otevřeme a vložíme mezi 2 archy pečícího papíru.
Předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia. V kastrolu roztopíme máslo. Přidáme cibuli a podusíme. Přimícháme strouhanku a ... …více»
|
![]() |
13. 03. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nošovický vepřový jazýček v pivní omáčce: Jazýček uvaříme doměkka v osolené vodě a oloupeme. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, nakrájený chléb, zalijeme částí vývaru a pivem. Osolíme, okořeníme a náležitě provaříme. Jazýček nakrájíme na p ... …více»
|
![]() |
13. 03. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečené vepřové se švestkami a zázvorem: Předehřejeme troubu na 190 °C.
V menší misce smícháme společně česnek, zázvor, švestky a pistácie. "Rozrolujeme" plecko a horní stranu pečlivě pomažeme směsí z misky. Rolujeme zpátky a s ... …více»
|
![]() |
13. 03. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pepřové filé s růžičkovou kapustou: Růžičkovou kapustu očistíme a umyjeme. V troše vroucí osolené vody 15 minut povaříme. Kuličky pepře roztlučeme. Filé okořeníme solí a tlučeným pepřem a prudce opečeme v pánvi s rozpáleným olejem. Při ... …více»
|
![]() |
13. 03. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Prejt z vepřového kolena: Koleno s cibulí a kořením vaříme v osolené vodě asi 120 minut.
Žemle zalijeme mlékem. Poté z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu.
Uvařené koleno necháme vychladnou. Maso obereme a společně se žemlem ... …více»
|
![]() |
13. 03. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Provensálská vepřová pečeně s květákem: Na maso svrchu uděláme nožem mřížku, osolíme ho, pokapeme olejem, posypeme sekanými bylinkami a zabalíme do potravinové fólie. Na noc ho uložíme do ledničky.
Druhý den maso vybalíme z fólie, v pekáčk ... …více»
|
![]() |
13. 03. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Roládky s omáčkou z gorgonzoly: Cibuli nadrobno nasekáme a osmahneme v troše oleje. Přidáme žampióny a okořeníme solí a pepřem. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme a poklademe žampiónovou směsí. Srolujeme a spíchneme párátkem. Rolád ... …více»
|
![]() |
13. 03. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Řízek v kuřecím vývaru s nudlemi a hrachem: 1. Maso obalíme ve vejci a strouhance, osmažíme a nakrájíme.
2. Ve vývaru uvaříme těstoviny.
3. Povaříme hrách, až je měkký.
4. Smícháme papriky a cibulku, vlijeme do vývaru s těstovinami, navrch d ... …více»
|