Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
24. 01. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Bažant se slaninou: Očištěného bažanta osolíme a prošpikujeme slaninou. Svážeme stehýnka a na cibulce opečeme slaninu a dáme opéct bažanta. Podléváme vývarem a na závěr přidáme lžíci másla a pečeme v troubě asi hodinu. ... …více»
|
20. 01. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Bažant pečený se zelím po polsku: Připraveného, očištěného bažanta opláchneme, uvnitř a navrch osolíme, slabě opepříme a svážeme.
V hrnci na rozpálíme máslo a bažanta v něm rychle po všech stranách opečeme.
Pak ho trochu podlijeme v ... …více»
|
20. 01. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Bažant pečený po pražsku : Připravené, očištěného bažanta opláchneme, uvnitř i na povrchu osolíme, prsa a stehna protáhneme tříčtvrteční dávkou slaniny na proužky nakrájené a maso svážeme. V másle a ve zbytcích nakrájené slanin ... …více»
|
20. 01. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Bažantí stehýnka s bramborovými noky: Polovinu slaniny nakrájíme na asi 2 mm plátky, které po jedné straně nakrojíme, zbytek nakrájíme na drobné kostičky.
Stehýnka otřeme vlhkým ubrouskem, položíme do pekáče, osolíme je, přidáme koření a ... …více»
|
16. 01. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Kančí guláš na víně: Maso očistíme, omyjeme, osušíme lehce do papírových kuchyňských utěrek a poté ho nakrájíme na kostky a osolíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, v hrnci ji rozpustíme a orestujeme na ní jemně nakrá ... …více»
|
16. 01. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Divoké kotlety: Kotlety naklepeme, osolíme, okořeníme směsí na divočinu. Obalíme v hladké mouce, zprudka opečeme na sádle, přidáme cibuli, nakrájenou nadrobno a orestujeme dozlatova. Podlijeme pivem, podle ... ... …více»
|
15. 01. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Koroptví rizoto: Dobře očištěné koroptve omyjeme, protáhneme slaninou, osolíme a dáme péci na plátky slaniny a cibule, na každou koroptev dáme navrch i dovnitř plátek másla.
Pečeme při teplotě 190 °C cca 120 minut, p ... …více»
|
15. 01. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Bažant plněný pečený po ardensku: Nejprve si připravíme nádivku; všechny ingredience lehce promícháme a pak použijeme k plnění bažanta.
Připraveného, očištěného bažanta opláchneme, uvnitř i navrch osolíme, prsa a stehna protáhneme na ... …více»
|
13. 01. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Gulášek z dančího masa: Nejprve očistíme a odblaníme maso. Pokud chcete můžete jej před konzumací naložit do mléka na 24 hodin. Pak jej nakrájíme na kostičky. To stejné uděláme s cibulí na malé kostičky a osmahneme nejprve c ... …více»
|
12. 01. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Slavnostní zvěřina: Šest plátků z dančí kýty naklepeme a naložíme do 2 dl červeného vína se dvěma lžičkami sójové omáčky, rozmačkanými 4 str. česneku a asi dvěma lžícemi oleje. Necháme odležet 1-2 dny. Pak rozehřejeme pá ... …více»
|