Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
7. 01. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Jelení filé na roštu s bylinkovým máslem: Bylinkové máslo připravíme ze 40 g másla, které smícháme s nadrobno nakrájenou petrželkou, můžeme přidat trochu tymiánu, špetku pepře, nadrobno nakrájenou šalotku, citrónovou šťávu. Odleželý hřbet nak ... …více»
|
7. 01. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Plněné medailónky: Počítáme tři menší plátky na jednu porci. Osolíme, jeden plátek plníme ananasem a mandlemi, druhý míchanými vejci a třetí restovanými játry se sýrem. Medailónky zvolna opékáme na oleji, hotové zdobíme ... …více»
|
7. 01. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Poněšický jelení plátek: Z kýty nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme, okořeníme drceným jalovcem, tymiánem, potřeme hořčicí a proležené bobkovým listem macerujeme v oleji. Opečeme po obou stranách v rozpáleném oleji, přidáme ... …více»
|
7. 01. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Jelení řezy Mozart: Z kýty nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme, okořeníme a opečeme na oleji. Na másle orestujeme žampiony, zaprášíme moukou, zalijeme šlehačkou, přidáme rozinky a povaříme. Plátky při podávání přelijeme ... …více»
|
7. 01. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Jelení steaky po ďábelsku: Z odleželé kýty nařežeme silnější řízky, do každého uděláme ostrým nožem kapsu. Připravíme si náplň: vepřové maso umeleme s usmaženou cibulkou a v mléce namočenou houskou. Do směsi přidáme vejce, nakr ... …více»
|
7. 01. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Zvěřinové filé po lesnicku: Z odleželé kýty nakrájíme silnější řízky. Naklepeme, osolíme, okořeníme hrubě mletým pepřem a jalovcem, zakapeme brandy a necháme hodinu marinovat. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, osmahneme na m ... …více»
|
7. 01. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Lovecký biftek: Z odleželé jelení svíčkové nařežeme plátky, naklepeme a osolíme. Okořeníme pepřem, špetkou tymiánu a bazalky a opečeme na rozpáleném oleji. V jiné pánvi orestujeme na másle tenké nudličky šunky, na pl ... …více»
|
7. 01. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Jelení plátky na víně: Z jelení kýty nakrájíme plátky, naklepeme a prošpikujeme slaninou. Osolíme, okořeníme jmeně drceným jalovcem a špetkou tymiánu, obalíme v mouce a pečeme v rozpáleném oleji. Do výpeku přidáme kuličku m ... …více»
|
4. 01. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Jelení jazyk po zámecku: Jelení jazyk očistíme a uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou, pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Měkký jazyk vyjmeme, opláchneme ve studené vodě a sloupneme. Nakrájíme na plátky a podává ... …více»
|
4. 01. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Smažák pro poslední leč: Všechny vnitřnosti ze srnčího oblaníme, z plic vyřízneme průdušnice a nakrájíme na kostky či proužky. Přidáme asi kilogram zvěřiny z kýty nebo hřbetu nakrájené na úzké nudličky. Do pekáče dáme hodně ... …více»
|