![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
12. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Divoká kachna plněná jablky: Kachnu osolíme a vložíme do ní jablka. Na másle osmahneme dozlatova nakr. cibuli a kořenovou zeleninu s divokým kořením. Na tento základ položíme kachnu prsíčky dolů, podlijeme trochou vody a za občas ... …více»
|
![]() |
12. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zajíc na šípkové omáčce: Cibuli a rajčata nakrájejte a na dvou třetinách oleje osmahněte. Zalijte vodou, přidejte koření a citronovou šťávu. Uveďte do varu. Vložte zaječí maso (nejvhodnější jsou hřbet a zadní stehna) prošpiko ... …více»
|
![]() |
12. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zajíc na staročeský způsob: Zajíce očistíme a naporcujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji zesklovatět na másle. Přidáme nakr. cibuli a jakmile začne zlátnout, vložíme na ni opepřené a osolené porce zaječího masa a ze ... …více»
|
![]() |
11. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Srnčí hřbet lesního Bernase: Srnčí hřbet nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a plátky potřeme rozetřeným česnekem a okmínujeme. Na pekáči rozpustíme sádlo a vložíme první plátek, posypeme na kolečka – po vídeňs ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chalupářský bažant: Bažanta omyjeme ve studené vodě a po osušení jej osolíme.
Připravíme marinádu z pěti lžic olivového oleje, lžičky mleté červené papriky, trochy soli a dvou lžic medu. Pořádně promícháme a bažanta m ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zajíc s piniovými oříšky a rozinkami: Zaječí játra, srdíčko a plíce nakrájíme na drobnější kousky, přidáme oříšky a rozinky, víno, citronovou šťávu, špetku slořice, hřebíčky, cukr a necháme nejméně 4 hodiny marinovat. Zajíce odblaníme, ro ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Divočák s hruškami v červeném víně: Očistit mrkev a cibuli a nakrájet je na kousky. Vložit je do hrnce, tak jako maso z divičáka, bylinky, koření, olej a ocet. Polít vše vínem a nechat marinovat přes noc. Vyjmout maso, osušit ho a osmaž ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Halali s vývarem z jalovčinek: Maso nakrájíme na drobné kostky, osolíme, na sádle zpěníme cibuli, vložíme zvěřinu, prudce osmahneme, zmírníme oheň, přidáme koření a dusíme ve vlastní šťávě. Když je maso měkké, šťávu vydusíme do tuk ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lovecký špíz z jihočeských specialit: Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky o průměru asi 3 cm. Přidáme bobkový list a naložíme do poloviny dávky oleje. Necháme v chladu odležet, potom na špíz ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rudolfovské srnčí plátky na roštu: Nakrájíme silnější plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme špetkou tymiánu. Po obou stranách potřeme olejem a uložíme do misky proložené kolečky cibule a bobkovým listem na 24 hodin do c ... …více»
|