Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
13. 02. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Divoká kachna s jalovcovou omáčkou: Kachnu posypeme zevnitř i zvenčí solí a odložíme na čtyři hodiny. Pak ji obložíme plátky slaniny, ovážeme nití, dáme do pekáče s rozpáleným máslem, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme do měkka. V me ... …více»
|
13. 02. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Koroptve dušené v červeném zelí: Koroptve osolíme, prošpikujeme slaninou, osmahneme na rozpáleném másle, pokapeme vínem a udusíme pod pokličkou. V mezičase nakrouháme zelí, zalijeme vařící osolenou vodou, uvedeme do varu, slijeme, . ... …více»
|
9. 02. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Babicovy dobroty - Kančí řízky na divoko: Olivový olej, rajčatový protlak a sušené švestky zalijeme vodou a vaříme do měkka. Poté rozmixujeme. Předem naložené kančí řízky opečeme na obou stranách. Podáváme s bramborovými noky a vařenou růžičk ... …více»
|
9. 02. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Babicovy dobroty - Srnčí guláš s Lyonskými brambory: Cibuli podusíme na oleji, přidáme slaninu a srnčí maso. Osolíme, opepříme, přidáme tlučený kmín, rum, červené víno a vše dusíme do měkka.
Převařené brambory nakrájíme a opékáme na oleji. V octové vod ... …více»
|
9. 02. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Babicovy dobroty - Kančí se šípkovou omáčkou: Kančí kýtu naložíme na dva dny do nálevu z oleje, kořenové zeleniny a divokého koření. Nakrájenou kořenovou zeleninu orestujeme dozlatova, přidáme cibuli, ocet, cukr, sůl, mleté divoké koření, zalijem ... …více»
|
7. 02. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Bažant na pivě: Bažanta naporcujeme (4 porce) a jednotlivé porce prošpikujeme slaninou. Zde platí, že více je lépe, protože jinak je bažant dosti suchý.
Smícháme pivo, nadrobno nasekanou cibuli, koření a sójovou omá ... …více»
|
5. 02. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Zajíc na houbách: Zajíce rozporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a opečeme v rozehřátém oleji ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli, houby, vše opečeme, posypeme kmínem, podlijeme masovým vývarem a d ... …více»
|
5. 02. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí karbanátky: Maso s česnekem a cibulí rozsekáme v mixéru. Přidáme na hrubo nastrouhanou nivu, vejce, pepř a sůl. Promícháme a necháme odležet minimálně 2 hodiny lépe přes noc. Tvarujeme karbanátky, obalíme je lehc ... …více»
|
31. 01. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Dušené srnčí: Opláchnuté maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.
Cibuli osmahneme na polovině dávce tuku dorůžova. Přidáme papriku, krátce osmahneme, zastříkneme vodou, mírně osolíme, přidám ... …více»
|
29. 01. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Svíčková z jelena: Na Cibulce si zpěníme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Maso osolíme, prošpikujeme slaninou (já ho nešpikovala), oprančíme. Až je maso zatažené zalijeme vodou a přidáme koření a necháme 30 mi ... …více»
|