Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
21. 02. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí guláš se žampiony: Houby dusíme na slanině s pepřem a kmínem. Na sádle osmažíme cibuli, přidáme na kostky rozkrájené maso (srnčí i vepřové), osolíme a dusíme. Když se maso vydusí do tuku, zaprášíme je mletou paprikou, o ... …více»
|
21. 02. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Bažant pečený na slanině s kořením: Dobře odleželého, očištěného a vykuchaného bažanta opláchneme vodou, hlavně uvnitř pečlivě vyčistíme. Osušíme, vyšpikujeme pomocí špikovací jehly a uvnitř i vně osolíme. Vložíme do pekáče, kde jsme p ... …více»
|
20. 02. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Pečená dančí kýta v omáčce s bazalkou: Ze soli, pepře a části podrcených bobkových listů připravíme směs koření, kterou potřeme maso. V malém hrnci necháme rozpustit máslo. Jakmile zmizí pěna, nalijeme polovinu másla do ohnivzdorné misky. ... …více»
|
18. 02. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Bažant s ořechy: Část slaniny nakrájejte na špalíčky. Bažanty prošpikujte slaninou. Osolte je opepřete. Zbylou slaninu pokrájejte na kostičky. V pekáčku rozehřejte olej a orestujte na něm na kostičky slaninu. Přidejte ... …více»
|
15. 02. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Pytlácký zajíc: Zajíce stáhneme, vykucháme, důkladně očistíme, rozporcujeme na 6 kusů a omyjeme.
Pak kousky masa přes noc naložíme do silně osolené vody.
Druhý den maso osušíme, mouku smícháme s drcenou sušenou pet ... …více»
|
15. 02. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Obalování zvěřiny v jalovčinkách: Zvěřinu neodblaňujeme (zvěřinu srnčí vůbec neodblaňujeme, u zajíce stáhneme jen vrchní tuhou blánu, blánu přirostlou na zvěřinu ponecháme), nemyjeme a neprotahujeme slaninou.
Otřeme jen nasucho utěrk ... …více»
|
15. 02. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Kančí pečeně: Maso opereme, odblaníme, osolíme, zprudka osmahneme na oleji a vložíme celé do pekáče. Přidáme koření, na kostky nakrájenou zeleninu, na kolečka cibuli a česnek. Zalejeme vodou a pečeme při 200 stupní ... …více»
|
15. 02. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí kýta po italsku: Kýtu očistíme a omyjeme. Část slaniny nakrájíme na špalíčky a maso prošpikujeme. Kýtu srolujeme, převážeme provázkem a osolíme. Vložíme ji do vína a necháme ji do druhého dne marinovat. V hrnci rozpál ... …více»
|
13. 02. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí kýta s červeným vínem: Srnčí kýtu zbavíme kostí a případných zbytků kůže, osolíme a protáhneme slaninou. Na pekáči si na másle usmažíme na plátky nakrájený celer, mrkev a petržel, cibuli, přidáme pepř, nové koření, tymián . ... …více»
|
13. 02. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Křupavé srnčí řízky s bylinkami: Pečivo nakrájíme a umeleme a smícháme s bylinkami. Vejce rozkvedláme se smetanou. Srnčí řízky jemně naklepeme, osolíme opepříme, obalíme v mouce, pak ve vejci a na konec v chlebu s bylinkami. Řízky pa ... …více»
|