Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
29. 02. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Zajíc na pivě: Zajíce vložíme do pekáče nebo mísy, posypeme cibulí nakrájenou na kolečka. Zalijeme pivem a necháme několik dní odležet. Občas obrátíme. Poté zajíce naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a opepř ... …více»
|
29. 02. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Zajíc pečený s cibulí: Maso nejprve očistíme a zbavíme blan. Pak ho protkneme slaninou, podle chuti osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nahrubo a zpěníme ji v pekáči na tuku. Pak do něj vložíme maso, které okořeníme bobkov ... …více»
|
29. 02. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Zajíc cibulář: Maso rozdělíme na porce, protkneme proužky slaniny, osolíme. Zbylou slaninu vyškvaříme, přidáme máslo a pokrájenou cibuli a na tomto základě opečeme po obou stranách. Podlijeme, přidáme koření, ocet a ... …více»
|
29. 02. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Zaječí předek dušený: Maso, nakrájenou zeleninu, cibuli, koření, citrón a ocet zalijeme osolenou studenou vodou a uvaříme. Měkké maso vykostíme. Z másla a mouky si připravíme jíšku, rozředíme ji vývarem, přidáme drobně sek ... …více»
|
29. 02. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Zaječí hřbet na smetaně: Zaječí hřbet (můžeme přidat i zadní běhy) prošpikujeme klínky slaniny,osolíme ho a posypeme kořením divočina. Olej a máslo rozehřejeme, osmahneme na něm kořenovou zeleninu a jemně nakrájenou cibuli, p ... …více»
|
29. 02. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Sekaná ze zajíce: Dobře odblaněný a vykoštěný předek, droby, rohlíky namočené ve víně a bůček umeleme. Cibuli a slaninu drobně nakrájíme. Přidáme k umleté hmotě. Ostrouháme trochu kůry z citrónu, pokapeme citr. šťávou, ... …více»
|
29. 02. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Řízek ze zajíce: Přední, zadní kýtky a hřbet odkostíme, potřeme olejem, česnekem a okořeníme. Dáme do lednice na 24 hodin odležet. Druhý den osolíme, obalíme v trojobalu a smažíme pomalu jako řízek. Po osmažení ... ... …více»
|
29. 02. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Myslivecký zajíc na víně: Zaječí maso očistíme, odblaníme a naporcujeme. Potřeme jej česnekem, osolíme, opepříme a necháme hodinu uležet v lednici. Poté na oleji maso zprudka opečeme, vyjmeme z tuku, v němž osmahneme nasekanou ... …více»
|
29. 02. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Dušená zaječí stehýnka s borůvkovou omáčkou: Polovinou slaniny prošpikujeme zaječí stehýnka, osolíme a opepříme. Druhou polovinu slaniny pokrájíme na kostičky a na mírném ohni rozpustíme. Stehýnka zprutka po obou stranách opečeme, zalijeme vínem ... …více»
|
28. 02. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Srnčí medailonky na víně: Očištěný hřbet nakrájíme na silnější plátky a opepříme je. Do mísy nalijeme víno a vmícháme tymián. Maso vložíme do této marinády a necháme aspoň 1 den rozležet.
Potom maso vyjmeme z marinády, osuším ... …více»
|