Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
28. 02. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Zadělávaný zajíc s černou omáčkou: Z umyté zvěřiny vymačkáme vodu, rozsekáme na kousky a posolíme. Do kastrolu nebo pekáče nakrájíme slaninu, cibuli, mrkev a petržel, přidáme koření a podusíme. Na to nalijeme asi 0,7 l červeného vína a ... …více»
|
28. 02. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Jelení troubení: Z kýty nakrájíme plátky 1 cm silné, nakořeníme, ale nesolíme, necháme do druhého dne naložené ve studenu, druhý den plátky osolím, popráším moukou a z prudka opeču na rozpáleném sádle,přendám do jinéh ... …více»
|
28. 02. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Jelení ragú: Maso nakrájíme na třícentimetrové kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Olej silně rozpálíme, masové kostky necháme ze všech stran osmahnout. Cibuli krátce restujeme s masem, přidáme červené ví ... …více»
|
28. 02. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Jelení medailonky na šípkové omáčce: Cibuli zpěníme na oleji. Přidáme nakrájenou kořennou zeleninu a necháme mírně změknout. Pak přidáme cukr, rajský protlak, divoké koření, šípkový džem. Zalijeme vývarem nebo vínem a dusíme. Maso nakráj ... …více»
|
28. 02. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Jelení kýta se zeleninou na smetaně: Na rozehřátém sádle orestujeme nastrouhanou zeleninu.
Když je zelenina na půl hotová přidáme pokrájenou cibuli a vše dorestujeme.
Přidáme koření, oloupaný citrón a zalijeme vývarem.
Jelení kýtu ... …více»
|
28. 02. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Jelení hřbet s ořechovou krustou: 1. Maso odblaníme, okořeníme, potřeme olejem a dáme odležet.
2. Červené zelí připravíme tradičním způsobem. Na ořechovou krustu promícháme 2 lžíce másla s ořechy, bylinkami, strouhankou a osolíme. ... …více»
|
27. 02. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Guláš z jelení plece: Maso nakrájíme na kousky, na oleji zpěníme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme paprikou, promícháme, vložíme maso, marmeládu a opečeme. Osolíme, přidáme drcený kmín, pepř, utřený česnek a mírně podlije ... …více»
|
27. 02. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Žebírka s celerem a jablky: Dno pekáče vyložíme slabými plátky slaniny, na ně naskládáme očištěné a odblaněné kousky masa z divočáka (žebírka, plec, kotlety), osolíme a okořeníme pouze pepřem a novým kořením (pozor na klasiky sy ... …více»
|
27. 02. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Sele na cibuli: Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. V kastrole osmažíme na rozškvařené slanině cibuli, přidáme maso, bobkové listy a prudce opečeme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. ... ... …více»
|
27. 02. 2008 Zvěřina
Příprava receptu Roláda z divočáka: Kýtu upravíme tak, aby z ní vznikl větší plát, který naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladu odležet. Mezitím si usmažíme vejce. Vychladlá vejce navrstvíme na plát masa, ... ... …více»
|