Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Matjesy v hořčičné omáčce:
600 g plátků matjes
| 6 lžic pikantní hořčice
| 2 lžíce kremžské hořčice
| 2 lžíce cukru
| 2 lžíce octa
| 5 lžic láku z nakládaných okurek
| 3 lžíce smetany
| mletý černý pepř
| 6 lžic oleje
| 1 žloutek
| 4 lžíce nasekaného čerstvého kopru
| pažitka na ozdobu
Postup přípravy receptu Matjesy v hořčičné omáčce:
Matjesy opláchneme ve studené vodě. Nakrájíme na kousky, uložíme do nádoby a zakryjeme. Připravíme si omáčku smícháním pikantní i kremžské hořčice, octa, láku, kopru, smetany, cukru a pepře pomocí ručního šlehače. Přidáme žloutek a dále šleháme za neustálého přilévání odměřeného množství oleje. Hotovou omáčku přelijeme přes matjesy a zakryté uložíme do lednice na 2 dny.
Fotky receptu Matjesy v hořčičné omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!