Postup přípravy receptu Medvědí kotlety na víně s mandlemi a jeřabinami:
Medvědí kotlety zlehka naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Ve výpeku osmažíme na plátky nakrájenou karotku a celer. Jakmile začne zelenina mírně hnědnout, přidáme cukr a cibuli. Za stálého míchání osmahneme do tmavohněda. přidáme protlak, opět mírně zasmahneme, zalijeme vínem a povaříme. Do základu vložíme opečené kotlety a koření a necháme dusit za občasného podlévání a obracení. Měkké maso vyjmeme, základ zahustíme máslovou jíškou, zalijeme vývarem, omáčku náležitě povaříme, dochutíme medem, citrónovou šťávou a přecedíme. Jednotlivé porce přeléváme omáčkou, ozdobíme plátkem citrónu, na který navršíme jeřabiny a oloupané mandle.