2 větší lilky
| 1 červená nebo jinak barevná paprika
| dle chuti drcený černý pepř, sůl, olej
| trochu vinného octa
Postup přípravy receptu Napíchnutý lilek:
Omyté lilky nakrájíme podélně na plátky. Ty osolíme a necháme asi 10 minut "vypotit". Poté plátky opláchneme a důkladně osušíme. Papriku nakrájíme na větší čtverečky. Připravíme si směs na potírání. Rozmícháme ocet s olejem, solí a pepřem. Můžeme přidat i čerstvé koření podle naší chuti. Plátky lilku srolujeme a napichujeme na jehlu, střídavě s kousky papriky. Potřeme připravenou marinovací směsí. Grilujeme asi 8 minut, často obracíme.
Fotky receptu Napíchnutý lilek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!