750 g jablek
| 3/8 l bílého vína
| 2 lžíce cukru
| 1 lžička citrónové šťávy
| špetka skořice
| 1/8 l smetany
| 1 balení vanilkového cukru
Postup přípravy receptu Opilá jablka:
Omytá jablka i se slupkou zbavíme jádřince a nakrájíme na kroužky silné asi 1 cm. Víno, cukr, citrónovou šťávu a skořici svaříme, do nálevu vložíme jablka a dusíme na mírném ohni 3-4 minuty. Za tuto dobu by mělo ovoce tekutinu z větší části natáhnout. Nádobu ponoříme nejprve do studené vody a pak dáme na půl hodiny do chladničky. Servírujeme s ušlehanou smetanou ochucenou vanilkovým cukrem. Můžeme přizdobit ještě sekanými oříšky a strouhanou čokoládou.
Fotky receptu Opilá jablka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!