Vložil: | Katyakaty |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečená treska s bílou omáčkou:
300 - 400 g tresky
| olej na pečení
| 1/4 l mléka
| 1 lžíce krájené míchané zeleniny
| 20 g másla
| 25 g mouky
| 100 g žampiónů
| 1 lžíce kysané smetany
| pepř
| muškátový oříšek
| žloutek
| může být strouhaný sýr
Postup přípravy receptu Pečená treska s bílou omáčkou:
Tresku (slabé plátky) osolíme a na tuku pečeme po obou stranách do zlatova. Zároveň si připravíme světlou máslovou jíšku. V mléce povaříme 1 lžící zeleniny, scezený vývar přiléváme opatrně do jíšky a mícháme do hladké omáčky, kterou necháme povařit. Ochutíme muškátovým květem, pepřem, případně dušenými žampióny a 1 lžíci kyselé smetany. Místo nich můžeme do omáčky přidat strouhaný sýr a zjemnit žloutkem. Jako přílohu podáváme vařené brambory. Jako nápoj lze doporučit minerální vodu, mléko i bílé víno.
Fotky receptu Pečená treska s bílou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!