Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečený pstruh s fenyklem a kapary:
2 cibulky fenyklu, s lístky
| 1 velká mrkev, nakrájená na nudličky
| 2 lžíce olivového oleje
| 2 lžíce kaparů
| 1 šalotka nakrájená nadrobno
| 1,3 kg pstruha obecného nebo duhového, nebo 1,2 kg jiné lososovité ryby
| 4 lžíce Bylinkové marinády Progast
| 2 bobkové listy
| 4 plátky citronu
| 185 ml rybího vývaru
| 60 ml suchého vermutu
| 2 lžíce ušlehané šlehačky
| 2 lžíce nasekaného kerblíku
Postup přípravy receptu Pečený pstruh s fenyklem a kapary:
Troubu předehřejeme na 200 °C. Odkrojíme lístky fenyklu a nakrájíme nadrobno. Cibulky fenyklu nakrájíme na velmi tenké plátky a poklademe na pekáč spolu s mrkví a pórkem. Zeleninu pokapeme lžící olivového oleje, osolíme, opepříme a důkladně protřepeme, aby se v oleji a koření obalila ze všech stran. Na prostředním roštu pečeme asi 20 minut. Mezitím nakrájené fenyklové listy promícháme s kapary a šalotkou. Rybu potřme bylinkovou marinádou a naplníme kaparovou směsí a dovnitř ryby přidáme bobkové listy, kostky másla a plátky citronu. Smícháme rybí vývar a vermut. Z trouby vyndáme zeleninu a promícháme. Teplotu zmírníme na 140 °C. Marinovaného pstruha položíme na zeleninu a přelijeme smíchaným vývarem a vermutem. Pstruha okořeníme a potřeme zbývajícím olivovým olejem. Pekáč zakryjeme alobalem a vrátíme do trouby. Necháme péct 1/4 hodiny, aby ryba nebyla uvnitř syrová. Maso by se přes kůži mělo zdát drobivé, ale uvnitř by mělo být matné a hotové. Rybu přeneseme na velký servírovací podnos. Pekáč se zeleninou několik minut na sporáku prohřejeme, aby šťáva bublala a trochu se vypařila. Nyní přimícháme šlehačku a 1 minutu povaříme. Přidáme kerblík a okořeníme podle chuti. Rybu na tácu obložíme zeleninou a přelijeme trochou šťávy. Zbytek podáváme zvlášť.
Fotky receptu Pečený pstruh s fenyklem a kapary:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!