Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 11.10. 2024
Dnes má svátek Andrej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pečený pstruh s fenyklem a kapary

fotka Pečený pstruh s fenyklem a kapary
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Pečený pstruh s fenyklem a kapary:

2 cibulky fenyklu, s lístky  | 1 velká mrkev, nakrájená na nudličky  | 2 lžíce olivového oleje  | 2 lžíce kaparů  | 1 šalotka nakrájená nadrobno  | 1,3 kg pstruha obecného nebo duhového, nebo 1,2 kg jiné lososovité ryby  | 4 lžíce Bylinkové marinády Progast  | 2 bobkové listy  | 4 plátky citronu  | 185 ml rybího vývaru  | 60 ml suchého vermutu  | 2 lžíce ušlehané šlehačky  | 2 lžíce nasekaného kerblíku

Postup přípravy receptu Pečený pstruh s fenyklem a kapary:

Troubu předehřejeme na 200 °C. Odkrojíme lístky fenyklu a nakrájíme nadrobno. Cibulky fenyklu nakrájíme na velmi tenké plátky a poklademe na pekáč spolu s mrkví a pórkem. Zeleninu pokapeme lžící olivového oleje, osolíme, opepříme a důkladně protřepeme, aby se v oleji a koření obalila ze všech stran. Na prostředním roštu pečeme asi 20 minut. Mezitím nakrájené fenyklové listy promícháme s kapary a šalotkou. Rybu potřme bylinkovou marinádou a naplníme kaparovou směsí a dovnitř ryby přidáme bobkové listy, kostky másla a plátky citronu. Smícháme rybí vývar a vermut. Z trouby vyndáme zeleninu a promícháme. Teplotu zmírníme na 140 °C. Marinovaného pstruha položíme na zeleninu a přelijeme smíchaným vývarem a vermutem. Pstruha okořeníme a potřeme zbývajícím olivovým olejem. Pekáč zakryjeme alobalem a vrátíme do trouby. Necháme péct 1/4 hodiny, aby ryba nebyla uvnitř syrová. Maso by se přes kůži mělo zdát drobivé, ale uvnitř by mělo být matné a hotové. Rybu přeneseme na velký servírovací podnos. Pekáč se zeleninou několik minut na sporáku prohřejeme, aby šťáva bublala a trochu se vypařila. Nyní přimícháme šlehačku a 1 minutu povaříme. Přidáme kerblík a okořeníme podle chuti. Rybu na tácu obložíme zeleninou a přelijeme trochou šťávy. Zbytek podáváme zvlášť.


Fotky receptu Pečený pstruh s fenyklem a kapary:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pečený pstruh s fenyklem a kapary
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles