250 g mléko
| 40 g cukr vanilinový
| 100 g rýže kulatá
| 750 g jahody
| 250 g rybízová šťáva
| 40 g cukr moučka
| 50 g mandle
| 1 ks vejce
| 10 g sůl
Postup přípravy receptu Polévka jahodová:
V kastrole svaříme mléko s vanilinovým cukrem a solí. Přidáme přebranou propláchnutou rýži. Na mírném plameni vaříme asi 40 minut za občasného míchání. Mezitím opereme jahody a odstraníme z nich zelené lístečky. Osm hezkých kousků rozpůlíme a odložíme stranou na ozdobu. Ostatní jahody rozmixujeme s rybízovou šťávou a moučkovým cukrem. Mezitím sloupneme mandle a pokrájíme na lupínky. Na pánvi je opražíme nasucho do zlatova. Ihned je vyjmeme z pánvičky a necháme prochladnout. Měkkou uvařenou rýži sundáme z plotýnky a do prochladlé vmícháme vejce. Z této hmoty vytvarujeme rukama nebo dvěma malými lžičkami malé úhledné knedlíčky. Rozdělíme je na talíře a přelijeme studenou jahodovou polévkou. Ozdobíme polovinami jahod a navrch posypeme ještě praženými mandlovými lupínky.
Doba přípravy je cca 40 minut.
Fotky receptu Polévka jahodová:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!