Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Polévka jahodová

fotka Polévka jahodová
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Polévka jahodová:

250 g mléko  | 40 g cukr vanilinový  | 100 g rýže kulatá  | 750 g jahody  | 250 g rybízová šťáva  | 40 g cukr moučka  | 50 g mandle  | 1 ks vejce  | 10 g sůl

Postup přípravy receptu Polévka jahodová:

V kastrole svaříme mléko s vanilinovým cukrem a solí. Přidáme přebranou propláchnutou rýži. Na mírném plameni vaříme asi 40 minut za občasného míchání. Mezitím opereme jahody a odstraníme z nich zelené lístečky. Osm hezkých kousků rozpůlíme a odložíme stranou na ozdobu. Ostatní jahody rozmixujeme s rybízovou šťávou a moučkovým cukrem. Mezitím sloupneme mandle a pokrájíme na lupínky. Na pánvi je opražíme nasucho do zlatova. Ihned je vyjmeme z pánvičky a necháme prochladnout. Měkkou uvařenou rýži sundáme z plotýnky a do prochladlé vmícháme vejce. Z této hmoty vytvarujeme rukama nebo dvěma malými lžičkami malé úhledné knedlíčky. Rozdělíme je na talíře a přelijeme studenou jahodovou polévkou. Ozdobíme polovinami jahod a navrch posypeme ještě praženými mandlovými lupínky.
Doba přípravy je cca 40 minut.


Fotky receptu Polévka jahodová:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Polévka jahodová
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !