Nejprve si očistěte zelí. Odstraňte z něj vnější a povadlé isty. Hlávku omyjte pod vlažnou vodou a rozkrojte na osminy. Všechny zbavte středového košťálu. Očistěte si i papriku. Papriku a zelí pak nakrájejte na menší koousky. Mrkev omyjte, oškrábejte a nakrájejte na plátky. Cibuli si očistěte a nakrájejte na kolečka. Zeleninu dejte do velkého hrnce a napusťte do něj tolik vody, aby byla všechna zelenina zcela ponořená. Až se voda začne vařit, zmírněte plamen a vařte dál. V mezičase si rozmačkejte rajčata. Zeleninový vývar a rajčata i s nálevem přidejte do hrnce a povařte na mírnem ohni ještě 20 minut. Dochuťte solí a pepřem.
Vyzkoušejte další báječné recepty na tukožroutskou polévku:
Tukožroutská polévka
Bramborová dýňová (tukožroutská)
Ostrá zeleninová tukožroutská polévka
Tukožroutská zeleninová polévka