Použité suroviny receptu Ryba zapečená s bramborem a smetanou:
600 g tresky či jiné ryby
| 500 g brambor
| 100 ml sladké smetany
| bylinková sůl
| olivový olej
| kousek pórku
| 6 koktejlových rajčátek
Postup přípravy receptu Ryba zapečená s bramborem a smetanou:
Tresku necháme chvíli rozmrazit tak, aby se dala dobře krájet. Pak ji nakrájíme na větší kousky, pokapeme citronovou šťávou a posypeme bylinkovou solí. Na pánvi na olivovém oleji rybu krátce osmahneme. Do pekáčku dáme trochu olivového oleje a na něj poklademe na tenká kolečka nakrájené syrové brambory. Posypeme též bylinkovou solí a na brambory rozložíme osmahnuté kousky ryby. Zalijeme smetanou a dáme péci do dobře vyhřáté trouby. Asi po 20 minutách poklademe pokrm půlkami koktejlových rajčátek a tenkými kolečky pórku. Pečeme ještě asi 5-6 minut.
Fotky receptu Ryba zapečená s bramborem a smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!