Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Rýžová pánev s garnáty, rozinkami a piniemi:
120 g dlouhozrné rýže
| 1 pórek
| 1 malá cibule
| 100 g dušené šunky (nakrájené)
| 200 g mraženého filé (losos nebo okoun)
| 100 g garnátů
| 1 vařené vejce
| 2 lžíce rozinek
| 2 lžíce orestovaných piniových semínek
| 1 lžička Curry-koření
| 1 lžička skořice
| 1 lžička Cayennského pepře
| sojová omáčka
| rybí omáčka
| slunečnicový olej
Postup přípravy receptu Rýžová pánev s garnáty, rozinkami a piniemi:
Nejprve uvaříme rýži. Pórek očistíme a nakrájíme na tenké kroužky (samozřejmě také zelenou část). Cibuli nakrájíme nadrobno. Rybí filé necháme rozmrazit (ne však úplně) a nakrájíme na kousky (velikosti asi 1,5 cm). Na kousky nakrájíme také vejce. Pro přípravu použijeme Wok pánev a nebo nějakou s vyšším okrajem. Trochu oleje vlijeme do pánve a dobře rozpálíme. Nejdříve přidáme pórek a cibuli a za neustálého míchání krátce orestujeme. Pak postupně přidáváme šunku, rozinky, skořici, Cayanne a Curry - koření, vše dobře promícháme a nakonec přidáme i rýži. Znovu mícháme a vše opečeme po dobu asi 10 minut, Úplně na závěr přidáme garnáty, kousky ryby a piniová semínka a už jen velmi krátce společně prohřejeme. Ozdobíme nakrájeným vejcem a dochutíme sojovou (případně i rybí) omáčkou a kořením.
Fotky receptu Rýžová pánev s garnáty, rozinkami a piniemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!