![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
23. 08. 2018 Škola vaření
Běžně začíná sezóna burčáku až v polovině srpna. Díky tropickému počasí a rekordně brzké sklizni vína se letošní burčák objevil na pultech už dříve. Pančování burčáku je jedním z nejčastějších …více»
|
![]() |
17. 08. 2018 Škola vaření
Letní měsíce nabité nejrůznějšími aktivitami, a především krásným počasím, si žádají vydatnou a dlouhou snídani na balkóně či na terase. Teplé kaše rovnou z plotny ale v tomhle horku nikoho neoslní. …více»
|
![]() |
30. 06. 2018 Škola vaření
Chřest lze označit za jednu ze superpotravin. My vám dáme deset důvodů, proč je dobré chřest jíst. Pokud vás nepřesvědčí, tak vám možná chuťové pohárky poškádlí alespoň tři níže uvedené recepty.
…více»
|
![]() |
26. 06. 2018 Škola vaření
Víme, jak je důležitá příprava. Víme, jaké si pořídit maso. Víme, jak ho naložit a jaké existují marinády. Ale víme, podle čeho si vybrat gril a jak ho před samotným „grilovacím obřadem“ připravit? …více»
|
![]() |
15. 06. 2018 Škola vaření
Obliba chřestu v Česku rok od roku roste. Je už pak jedno jestli se jedná o chřest zelený nebo bílý. Stává se zkrátka nedílnou součástí našich receptů. Vedle jedinečné chutě má chřest i řadu …více»
|
![]() |
5. 06. 2018 Škola vaření
Díky populárním farmářským trhům se v posledních letech stal hitem chléb kvasový. Přitom už v 15. století za vlády Jiřího z Poděbrad se peklo dvanáct druhů chleba. V České republice přitom máme dnes …více»
|
![]() |
4. 06. 2018 Škola vaření
Jak udržet ovoce a zeleninu po nákupu co nejdéle čerstvé? Kde a jak je skladovat? Co spotřebovat hned? Méně je více: Když kupujete mnoho ovoce a zeleniny do zásoby, jednak tím riskujete, že se vám …více»
|
![]() |
29. 05. 2018 Škola vaření
Rozhodli jste se omezit konzumaci masa anebo si jen chcete ozvláštnit letošní grilovačku? Vegetariánské variace na gril vás určitě inspirují. A jestli jste zvyklí jen na grilování masa, budete …více»
|
![]() |
2. 05. 2018 Škola vaření
Krásné vůně, teplo, pohoda, lenošní či sport a pobyt u vody jsou znakem letních dní. Kdo by chtěl trávit většinu času v kuchyni? Proto Mlékárna Valašské Meziříčí společně s Vendulou Špetlíkovou alias …více»
|
![]() |
21. 04. 2018 Škola vaření
Pivo k jídlu a jídlo k pivu: Co se k čemu hodí? Jaký druh piva nejvíce pohladí vaše chuťové buňky, pokud si dáváte například guláš, rybu nebo palačinky s čokoládou? Každé se hodí k něčemu jinému …více»
|