Hrajte s námi SUDOKU online ! |
Jiří Lábus v komedii Milion |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |
Květina Vánoc - Vánoční hvězda |
![]() |
2. 02. 2018 Škola vaření
Tradičním svátkem na každé vesnici byla v minulosti tzv. zabijačka. V dobách bez lednic a mrazáků se dělaly zabijačky v chladnějších měsících roku a tato tradice se zachovala až dodnes. Krásně …více»
|
![]() |
8. 01. 2018 Škola vaření
Superpotravina, nezbytná součást exotické a domácí kuchyně i epesní mls. To vše je zázvor, který by nikdy neměl chybět ve vaší kuchyni. Nechte se inspirovat, a užijte si ho ve známých i méně známých …více»
|
![]() |
22. 12. 2017 Škola vaření
S koncem léta a začátkem podzimu, přichází období vinobraní. Což je skvělá zpráva pro všechny milovníky vína! Abychom si chuť vína mohli správně vychutnat, je třeba dodržet několik jednoduchých zásad. …více»
|
![]() |
18. 12. 2017 Škola vaření
Piniové oříšky jsou malá olejnatá semínka středozemní borovice známé jako pignoli neboli pinie. Tento jehličnatý strom, typický svojí uzavřenou deštníkovitou korunou a dorůstající do výšky až 30 metrů …více»
|
![]() |
8. 12. 2017 Škola vaření
Všichni se jistě shodneme, že sýry a vína patří k sobě. Mají totiž společný přírodní charakter. Vzájemně se skvěle doplňují. Jaké jsou ovšem zásady pro jejich párování, abyste z jejich chuti vytěžili …více»
|
![]() |
16. 11. 2017 Škola vaření
Sýr je živá potravina. Po celou dobu přípravy i cesty na váš stůl zraje a pracuje. Zaslouží si tedy zvláštní zacházení. Když se o něj budete správně starat, odmění vás vynikající chutí. Jak ale na to? …více»
|
![]() |
7. 11. 2017 Škola vaření
Ze všeho nejdřív bych rád uvedl, jak velice jsem poctěn, že mohu konečně promluvit. Víte, oni lidé jsou si sami sebou tak jistí, že mají občas sklony k přezíravosti. A co si myslí pekáč je vlastně …více»
|
![]() |
31. 10. 2017 Škola vaření
Rýži rozlišujeme dle zemí původu. Některé rýže se pěstují v Evropě, jiné v Asii. Asijská je charakteristická výraznější vůní i chutí. Druhově se od sebe rýže také liší, nejen kvalitou, ale také …více»
|
![]() |
29. 10. 2017 Škola vaření
V tuzemské kuchyni se mrkev používá především do polévek, omáček nebo zeleninových směsí. Angličané dělají mrkvový pudink, Francouzi ji kandují a kvalitním mrkvovým koláčem nepohrdnou snad nikde na …více»
|
![]() |
24. 10. 2017 Škola vaření
Jsou chvíle, kdy se toho na vás nahrne víc, než unesete. A přesně tehdy nejvíc oceníte, že jste dali na dobré rady kamarádů a nekoupili si lecjakou věc, ale pomocníka, který vás nenechá ve štychu …více»
|
| Soutěž o krmítka a lojové koule od Svět chovatelů. |
|
| Soutěž o knižní novinky Ještě nejsem pod zemí a Atmosféra. |
|
| Soutěž o zdravý adventní kalendář Ovocňák. |
|
| Soutěž o poukázky v hodnotě 500 Kč do prodejen Deichmann. |
|
| Soutěž o dárky k nové dobrodružné komedii Na horách. |
|
| Vyhrajte pánská vůně Full Speed a elegantní dárkové sady od Avonu! |
|