Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
27. 07. 2010 Škola vaření
Asi každý zná půvabné růžičky netřesku jako stále zelenou vytrvalou ozdobu našich skalek. Ti šťastnější ho možná dokonce viděli nádherně kvést. Čas od času také zaslechneme o netřesku hovořit jako o …více»
|
21. 07. 2010 Škola vaření
Chmel otáčivý, latinským jménem Humulus lupulus, znají hlavně příznivci zlatého moku. Obsahuje totiž Lublin, který dodává pivu jeho příjemně nahořklou chuť a aroma a zvyšuje jeho trvanlivost. Ale …více»
|
21. 07. 2010 Škola vaření
Studená kuchyně je vhodná pro obyčejné domácí pohoštění, a také pro různé slavnostní příležitosti. Připravená jídla mají být nejen chutná, ale svou úpravou, dobrým vzhledem i lákavá a musí povzbuzovat …více»
|
20. 07. 2010 Škola vaření
Artyčok není naší klasickou „domácí zeleninou“, nicméně se nedá říct, že by byl v našich zeměpisných šířkách extrémně neznámý. Víte však k čemu všemu se tato zelenina hodí, jak se upravuje, kde roste …více»
|
15. 07. 2010 Škola vaření
Šťovík zná ze svých dětských let snad každý z nás! Nic tak nezkřiví ústa jako silný stonek šťovíku kyselého! A jak blahodárně působí žvýkání jeho listů při pocitu přeplněného žaludku! Šťovík zná ze …více»
|
10. 07. 2010 Škola vaření
Pokud byste se někdy náhodou dostaly do Indie a chtěly si od nějakého místního domorodce objednat šálek čaje, vystačili byste si jen s jedním slovem – čaj. Čaj je prostě čaj. V Indii se to sice píše …více»
|
8. 07. 2010 Škola vaření
Tepelně neošetřené mléko může obsahovat choroboplodné zárodky, je proto třeba jej před konzumací správně tepelně upravit. U trvanlivého a pasterizovaného mléka je garantováno, že je bezpečné …více»
|
2. 07. 2010 Škola vaření
Původní zemí čokolády je Mexiko. V roce 1502 věnoval Kryštof Kolumbus několik kakaových bobů španělskému králi, ale čokoláda si získala oblibu až časem, první tuhou čokoládu vyrobili Španělé. Švýcaři …více»
|
1. 07. 2010 Škola vaření
Po otevření balíčku s kávou nasypte do stroje či mlýnku jen takové množství, které se chystáte v kratší době zkonzumovat. Zbytek kávy uskladněte v dobře těsnící dóze. Kávu vždy skladujte pokud možno …více»
|
1. 07. 2010 Škola vaření
Tuky jsou důležitou součástí jídelníčku a měly by tvořit 30-35 % denního doporučeného příjmu energie, tj. 60 – 80 g tuku za den podle věku a fyzické aktivity. Spolu s bílkovinami a sacharidy …více»
|
Soutěž o Haribo Adventní kalendáře. |
Soutěž o přípravky Naturevia, díky nimž zaženete podzimní splíny. |
Soutěž o ručně malované vánoční ozdoby sklárny Koulier. |
Soutěž o knižní novinky Stále hratelná a Ženění Jakuba Koháka. |
Vyhrajte Kroniku našich Vánoc pro uchování svátečních okamžiků. |
Vyhrajte balíček čisticích prostředků od značky iPlody. |