![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
1. 10. 2009 Škola vaření
Převaření je metoda tepelného ošetření potraviny či nápoje, při které se tekutiny zahřívají na teplotu vyšší než 100°C a tím dochází ke zničení mikroorganizmů a choroboplodných zárodků.
…více»
|
![]() |
28. 09. 2009 Škola vaření
Mražení se jako způsob konzervace potravin používá už dlouhá staletí. Dříve k mražení sloužily přírodní kusy ledu, dnes již používáme moderní mrazničky. Při poklesu teploty na 4°C (chlazení) dojde …více»
|
![]() |
25. 09. 2009 Škola vaření
Sušení je velmi starý způsob konzervování. Dodnes uspokojuje potřebu uchovávání a dostupnosti potravin bez ohledu na čas sklizně. V historii se k sušení používalo slunce, dnes přibyly moderní sušičky …více»
|
![]() |
20. 09. 2009 Škola vaření
Zavařování je jeden ze způsobů tepelné konzervace potravin, při které se pokrm ve sklenici těsně uzavřené víčkem ohřívá krátce nad teplotu od 85°C v závislosti na zavařované potravině a doporučeném …více»
|
![]() |
15. 09. 2009 Škola vaření
Pomalu se blíží podzimní a zimní období, kdy si rádi pochutnáme na domácím džemu, kompotu, zavařovaných okurkách, zamraženém nebo sušeném ovoce, které jsme si připravili v létě. Různé druhy …více»
|
![]() |
13. 09. 2009 Škola vaření
Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Patří mezi nejoblíbenější a také nejvyhledávanější. Její kouzlo spočívá v její jednoduchosti a pestrosti. Jídla jsou vždy lahodná a chutná …více»
|
![]() |
15. 08. 2009 Škola vaření
Se vznikem míchaných nápojů je spojeno mnoho legend a teorií, které však nejsou ničím podloženy. Míchání nápojů má své kořeny pravděpodobně už ve starověku, kdy se míchaly šťávy různých plodů. …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Škola vaření
Šiškovaté jablko – pineapple – tak nazvali španělští dobyvatelé toto vynikající tropické ovoce právě podle podobnosti s borovými šiškami a současně šťavnatosti, jako mají jablka. …více»
|
![]() |
9. 08. 2009 Škola vaření
Nápoje a dezerty tvoří nezanedbatelnou součást egyptské kuchyně a stolování. Bývají obvykle podávány na konci po všech stránkách velmi rozmanité hostiny, což jim ovšem nijak neubírá na chuti …více»
|
![]() |
6. 08. 2009 Škola vaření
Letošní grilovací sezóna zaznamenala revoluční novinku v podobě kokosových grilovacích briket Kobri. Jejich přednostmi jsou zejména dlouhá doba žhnutí a jemné kokosové aroma. …více»
|