Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
5. 08. 2009 Škola vaření
Všichni se s nimi setkáváme každý den. Máme je v oblibě, ale přitom z nich máme špatné svědomí. Většinou s nimi zacházíme intuitivně, protože neznáme jejich složení. Tuky mohou škodit, ale i pomáhat. …více»
|
5. 08. 2009 Škola vaření
Kvetoucí čaj je malé umělecké dílo, které je vyrobeno z ručně svazovaných lístků bílého či zeleného čaje. Tyto lístky v sobě ukrývají barevné květy bylinek. Nenechte se odradit prvním dojmem... …více»
|
4. 08. 2009 Škola vaření
Národním egyptským jídlem je Fúl - vařené hnědé boby, částečně či úplně rozemleté na kaši, zakapané citrónem s přídavkem olivového oleje a občas i česneku. Fúl může mít mnoho variant přidáním zeleniny …více»
|
3. 08. 2009 Škola vaření
V seriálu nazvaném "Hrajeme si..." vám budeme pravidelně představovat různé suroviny, hrát si s nimi a kouzlit recepty. Dozvíte se, co jste možná nevědeli, a následně popustíme uzdu své fantazii. …více»
|
1. 08. 2009 Škola vaření
Jen málokteré grilování se obejde bez masa. Ke grilování je vhodné maso méně tučné, křehké (mladé), nejlépe naporcované na plátky – připravovat větší, kompaktnější kusy masa, například celé kuře. …více»
|
1. 08. 2009 Škola vaření
Grilování masa může, ale nemusí předcházet marinování, díky kterému maso nasákne kořenící směs. Jak dlouho by se mělo marinovat? To záleží na druhu – tužší maso marinujte aspoň 24 hodin. …více»
|
1. 08. 2009 Škola vaření
Při rozhoru s kamarádkou jsem prohlásila: To víš, galantních mužů je jak šafránu. Každý z nás již někdy toto spojení použil, ale proč se vlastně říká je ho jak šafránu? Vysvětlení je jednoduché... …více»
|
1. 08. 2009 Škola vaření
Lehký, chutný, jako hlavní chod, jako příloha, na tisíc způsobů, rychlý a jednoduchý. To jsou jen některé z předností zdánlivě obyčejné zeleniny. Stačí nakrájet pár rajčat, okurku, papriku a salát. …více»
|
1. 08. 2009 Škola vaření
Egyptská kuchyně a stolování mají svoji specifickou kulturu. Podobně jako v některých zemích v oblasti Středozemního moře a Blízkého východu představuje podávání jídla tradiční rituál, který hraje …více»
|
31. 07. 2009 Škola vaření
Že je špenát a mangold skutečně zdravotní „bombou“, o tom asi nikdo nepochybuje. Málokdo však ví, že především tito dva zástupci listové zeleniny kromě vitamínů oplývají také dusičnany. …více»
|