![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
8. 07. 2010 Škola vaření
Tepelně neošetřené mléko může obsahovat choroboplodné zárodky, je proto třeba jej před konzumací správně tepelně upravit. U trvanlivého a pasterizovaného mléka je garantováno, že je bezpečné …více»
|
![]() |
2. 07. 2010 Škola vaření
Původní zemí čokolády je Mexiko. V roce 1502 věnoval Kryštof Kolumbus několik kakaových bobů španělskému králi, ale čokoláda si získala oblibu až časem, první tuhou čokoládu vyrobili Španělé. Švýcaři …více»
|
![]() |
1. 07. 2010 Škola vaření
Po otevření balíčku s kávou nasypte do stroje či mlýnku jen takové množství, které se chystáte v kratší době zkonzumovat. Zbytek kávy uskladněte v dobře těsnící dóze. Kávu vždy skladujte pokud možno …více»
|
![]() |
1. 07. 2010 Škola vaření
Tuky jsou důležitou součástí jídelníčku a měly by tvořit 30-35 % denního doporučeného příjmu energie, tj. 60 – 80 g tuku za den podle věku a fyzické aktivity. Spolu s bílkovinami a sacharidy …více»
|
![]() |
25. 06. 2010 Škola vaření
Biopotraviny sice obsahují méně chemických kontaminantů (u ostatních potravin je obsah kontaminantů, až na nepatrné výjimky v řádu desetin procenta, podlimitní a tudíž zdraví neohrožující), …více»
|
![]() |
23. 06. 2010 Škola vaření
Maso je nejvýznamnějším zdrojem dobře využitelného železa a zinku, některých vitaminů a dalších důležitých látek (např. koenzym Q10). Odborníci doporučují jako optimální denní dávku masa 120 g. …více»
|
![]() |
18. 06. 2010 Škola vaření
Pasterizace je způsob tepelné úpravy při zpracovaní mléka, označený podle francouzského chemika a bakteriologa Louise Pasteura, který se zabýval účinky tepla při ničení choroboplodných zárodků. …více»
|
![]() |
14. 06. 2010 Škola vaření
Tradiční kuchyně Moravskozslezského kraje je ve svém základu ovlivněna mnoha vlivy; počínaje časy Rakousko-uherska, přes kuchyni židovskou, polskou a německou a konče jídly polskými. Typickým …více»
|
![]() |
13. 06. 2010 Škola vaření
„Kořenová zelenina? To znám!“, nadšeně jásá kamarádka Zuzka, když jsem se při kafíčku prořekla, o čem bych chtěla psát. „To je mrkev petržel, celer…“ jmenuje mi. „A taky ředkev, pastiňák, ředkvička…“ …více»
|
![]() |
10. 06. 2010 Škola vaření
Mléko z mlékomatů je nejspíš jen dočasná móda, která souvisí s poptávkou po čerstvých potravinách. Konzumace nepasterizovaného mléka není bezpečná, mléko by se mělo vždy tepelně ošetřit. To je …více»
|
Soutěž o balíčky vlasové péče Schwarzkopf GLISS Full Hair Wonder. |
![]() |
Soutěž o příběhy nejslavnějšího medvěda - Medvídek Pú: Byl jednou jeden medvěd. |
![]() |
Vyhrajte bublifuk Kouzelná hůlka od Albi pro nikdy nekončící zábavu. |
![]() |
Soutěž o doplňky stravy Naturevia pro aktivní dovolenou. |
![]() |
Vyhrajte balíček plný ovocné radosti s kapsičkami Hamánek. |
![]() |
Soutěž o švýcarskou protivráskovou péči o pleť Revalid Extra-Firming. |
![]() |