Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jiří Lábus v komedii MilionJiří Lábus v komedii Milion Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 28.11. 2025
Dnes má svátek René
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pověry a věčné otázky kolem vajec

Pověry a věčné otázky kolem vajec
1. 04. 2011 Škola vaření
Vejce jsou tradiční součástí české kuchyně. Právě pro jejich nepostradatelnost jsou však opředena množstvím mýtů a polopravd, které mohou spotřebitele od jejich konzumace odradit. Některé z těch  …více»

Příprava kávy v domácích podmínkách

Příprava kávy v domácích podmínkách
10. 03. 2011 Škola vaření
Mnoho z nás začíná den snídaní, při které nemůže chybět hrnek kávy. Jak si ranní rituál, který se většinou musí odehrát během několika málo minut, zpestřit? Pokud hledáte způsob přípravy kávy, který  …více»

Jak udělat z domácí kávy gurmánský rituál

Jak udělat z domácí kávy gurmánský rituál
8. 03. 2011 Škola vaření
Káva byla pro lidstvo objevena poměrně nedávno. V Arábii se pila již v prvním tisíciletí po Kristu, ale do Evropy se dostala díky benátským kupcům až v 15. století. V Čechách začaly kafírny – tak se …více»

Vnitřnosti jsou zdravé lahůdky, ale musíte pro ně k řezníkovi

Vnitřnosti jsou zdravé lahůdky, ale musíte pro ně k řezníkovi
6. 03. 2011 Škola vaření
Když se řekne „dršťky“, každý Čech si nejspíš vybaví jediné jídlo, které se z těchto zvířecích žaludků dá uvařit – dršťkovou polévku. A ne každý má na ni ty nejlepší vzpomínky. Ať už vinou školních  …více»

Tradiční způsoby přípravy kávy

Tradiční způsoby přípravy kávy
28. 02. 2011 Škola vaření
V arabském světě se k přípravě kávy používá džezva, což je tradiční menší kovová nebo smaltová nádoba. Pravá arabská káva se povětšinou připravuje s cukrem a kořením (kardamon, vanilka nebo skořice).  …více»
 

České hovězí bojuje o návrat na výsluní

České hovězí bojuje o návrat na výsluní
25. 01. 2011 Škola vaření
Hovězí maso je jedním z nejtradičnějších pokrmů v pomyslné kulinářské příručce každého Čecha. Ne nadarmo se jedné z nejoblíbenějších specialit domácí kuchyně dostalo označení „svíčková“ na základě  …více»

Základní rady při nákupu potravin zaměření na maso a mražené potraviny

Základní rady při nákupu potravin zaměření na maso a mražené potraviny
8. 01. 2011 Škola vaření
V první fázi výběru hraje vždy nejdůležitější roli vzhled obalu, je-li potravina balená nebo vzhled samotné potraviny či suroviny, jedná-li se o potravinu nebalenou. V dalším výběru hraje roli cena  …více»

Proč jíst české potraviny?

Proč jíst české potraviny?
7. 01. 2011 Škola vaření
Vánoce jsou již tradičně svátky, při kterých na český stůl míří ´na přilepšenou´ řada exotických produktů. I předlistopadové generace tak mají štědrovečerní tabuli spojenou s představou ošatky banánů, …více»

Tibetská kefírová houba

Tibetská kefírová houba
6. 01. 2011 Škola vaření
Můžete se s ní setkat pod spoustou názvů: říká se jí také vrchlíky, kefírky, kefírová zrna, kefírka, kefírovka nebo Tibeťanka. Vždycky jde ale o totéž: o drobivou houbovitou hmotu, připomínající ze  …více»

Jediný nůž, který umí šetřit vitamíny

Jediný nůž, který umí šetřit vitamíny
5. 01. 2011 Škola vaření
Při krájení ovoce a zeleniny běžným kovovým nožem dochází ke zničení velkého množství drahocenných vitamínů. Tomu všemu se dá snadno zabránit. Stačí používat keramický nůž a budete jíst zdravěji.  …více»
Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !