MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Indický čaj

Indický čaj
10. 07. 2010 Škola vaření
Pokud byste se někdy náhodou dostaly do Indie a chtěly si od nějakého místního domorodce objednat šálek čaje, vystačili byste si jen s jedním slovem – čaj. Čaj je prostě čaj. V Indii se to sice píše  …více»

Mléko - Co jsou mýty a co pravda?

Mléko - Co jsou mýty a co pravda?
8. 07. 2010 Škola vaření
Tepelně neošetřené mléko může obsahovat choroboplodné zárodky, je proto třeba jej před konzumací správně tepelně upravit. U trvanlivého a pasterizovaného mléka je garantováno, že je bezpečné …více»

Okénko do světa čokolády

Okénko do světa čokolády
2. 07. 2010 Škola vaření
Původní zemí čokolády je Mexiko. V roce 1502 věnoval Kryštof Kolumbus několik kakaových bobů španělskému králi, ale čokoláda si získala oblibu až časem, první tuhou čokoládu vyrobili Španělé. Švýcaři …více»

Několik rad, jak správně skladovat a připravovat kávu

Několik rad, jak správně skladovat a připravovat kávu
1. 07. 2010 Škola vaření
Po otevření balíčku s kávou nasypte do stroje či mlýnku jen takové množství, které se chystáte v kratší době zkonzumovat. Zbytek kávy uskladněte v dobře těsnící dóze. Kávu vždy skladujte pokud možno  …více»

Tuky - Co jsou mýty a co pravda?

Tuky - Co jsou mýty a co pravda?
1. 07. 2010 Škola vaření
Tuky jsou důležitou součástí jídelníčku a měly by tvořit 30-35 % denního doporučeného příjmu energie, tj. 60 – 80 g tuku za den podle věku a fyzické aktivity. Spolu s bílkovinami a sacharidy  …více»
 

Biopotraviny - Co jsou mýty a co pravda?

Biopotraviny - Co jsou mýty a co pravda?
25. 06. 2010 Škola vaření
Biopotraviny sice obsahují méně chemických kontaminantů (u ostatních potravin je obsah kontaminantů, až na nepatrné výjimky v řádu desetin procenta, podlimitní a tudíž zdraví neohrožující),  …více»

Maso - Co jsou mýty a co pravda?

Maso - Co jsou mýty a co pravda?
23. 06. 2010 Škola vaření
Maso je nejvýznamnějším zdrojem dobře využitelného železa a zinku, některých vitaminů a dalších důležitých látek (např. koenzym Q10). Odborníci doporučují jako optimální denní dávku masa 120 g.  …více»

Mléko – slovníček pojmů

Mléko – slovníček pojmů
18. 06. 2010 Škola vaření
Pasterizace je způsob tepelné úpravy při zpracovaní mléka, označený podle francouzského chemika a bakteriologa Louise Pasteura, který se zabýval účinky tepla při ničení choroboplodných zárodků.  …více»

Jak chutná Moravskoslezský kraj

Jak chutná Moravskoslezský kraj
14. 06. 2010 Škola vaření
Tradiční kuchyně Moravskozslezského kraje je ve svém základu ovlivněna mnoha vlivy; počínaje časy Rakousko-uherska, přes kuchyni židovskou, polskou a německou a konče jídly polskými. Typickým  …více»

Kořenová zelenina – známá i neznámá

Kořenová zelenina – známá i neznámá
13. 06. 2010 Škola vaření
„Kořenová zelenina? To znám!“, nadšeně jásá kamarádka Zuzka, když jsem se při kafíčku prořekla, o čem bych chtěla psát. „To je mrkev petržel, celer…“ jmenuje mi. „A taky ředkev, pastiňák, ředkvička…“  …více»
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !