Hrajte s námi SUDOKU online ! |
Jiří Lábus v komedii Milion |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |
Květina Vánoc - Vánoční hvězda |
![]() |
14. 12. 2009 Škola vaření
Ačkoli je pití kávy pro většinu populace zavedeným společenským rituálem, je značná část lidí přesvědčena o jeho škodlivosti. Tiše se přitom předpokládá, že jeden či dva šálky kávy denně neublíží. …více»
|
![]() |
4. 11. 2009 Škola vaření
Domovinou ananasu jsou tropické oblasti Jižní Ameriky, Brazílie, Venezuely, Mexika a také Číny. Tato tropická bylina je mnoholetá. Má ostré mečovité listy, které u země vytvářejí růžici. V jejím …více»
|
![]() |
16. 10. 2009 Škola vaření
Zdraví a výživová hodnota polévek nejsou jediným důvodem, proč je zařazovat do jídelníčku. Pokud se najde za celý den krátká chvíle, kdy se může celá rodina sejít pohromadě, …více»
|
![]() |
10. 10. 2009 Škola vaření
Banány patří mezi ovoce, které se k nám dováží z teplých tropických oblastí. Jsou to plody banánovníku, nejvyšší byliny na světě, která je vysoká 8 až 10 m, jeho plody jsou protáhlé, rostou …více»
|
![]() |
1. 10. 2009 Škola vaření
Převaření je metoda tepelného ošetření potraviny či nápoje, při které se tekutiny zahřívají na teplotu vyšší než 100°C a tím dochází ke zničení mikroorganizmů a choroboplodných zárodků.
…více»
|
![]() |
28. 09. 2009 Škola vaření
Mražení se jako způsob konzervace potravin používá už dlouhá staletí. Dříve k mražení sloužily přírodní kusy ledu, dnes již používáme moderní mrazničky. Při poklesu teploty na 4°C (chlazení) dojde …více»
|
![]() |
25. 09. 2009 Škola vaření
Sušení je velmi starý způsob konzervování. Dodnes uspokojuje potřebu uchovávání a dostupnosti potravin bez ohledu na čas sklizně. V historii se k sušení používalo slunce, dnes přibyly moderní sušičky …více»
|
![]() |
20. 09. 2009 Škola vaření
Zavařování je jeden ze způsobů tepelné konzervace potravin, při které se pokrm ve sklenici těsně uzavřené víčkem ohřívá krátce nad teplotu od 85°C v závislosti na zavařované potravině a doporučeném …více»
|
![]() |
15. 09. 2009 Škola vaření
Pomalu se blíží podzimní a zimní období, kdy si rádi pochutnáme na domácím džemu, kompotu, zavařovaných okurkách, zamraženém nebo sušeném ovoce, které jsme si připravili v létě. Různé druhy …více»
|
![]() |
13. 09. 2009 Škola vaření
Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Patří mezi nejoblíbenější a také nejvyhledávanější. Její kouzlo spočívá v její jednoduchosti a pestrosti. Jídla jsou vždy lahodná a chutná …více»
|
| Soutěž o krmítka a lojové koule od Svět chovatelů. |
|
| Soutěž o knižní novinky Ještě nejsem pod zemí a Atmosféra. |
|
| Soutěž o zdravý adventní kalendář Ovocňák. |
|
| Soutěž o poukázky v hodnotě 500 Kč do prodejen Deichmann. |
|
| Soutěž o dárky k nové dobrodružné komedii Na horách. |
|
| Vyhrajte pánská vůně Full Speed a elegantní dárkové sady od Avonu! |
|