![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
10. 03. 2011 Škola vaření
Mnoho z nás začíná den snídaní, při které nemůže chybět hrnek kávy. Jak si ranní rituál, který se většinou musí odehrát během několika málo minut, zpestřit? Pokud hledáte způsob přípravy kávy, který …více»
|
![]() |
8. 03. 2011 Škola vaření
Káva byla pro lidstvo objevena poměrně nedávno. V Arábii se pila již v prvním tisíciletí po Kristu, ale do Evropy se dostala díky benátským kupcům až v 15. století. V Čechách začaly kafírny – tak se …více»
|
![]() |
6. 03. 2011 Škola vaření
Když se řekne „dršťky“, každý Čech si nejspíš vybaví jediné jídlo, které se z těchto zvířecích žaludků dá uvařit – dršťkovou polévku. A ne každý má na ni ty nejlepší vzpomínky. Ať už vinou školních …více»
|
![]() |
28. 02. 2011 Škola vaření
V arabském světě se k přípravě kávy používá džezva, což je tradiční menší kovová nebo smaltová nádoba. Pravá arabská káva se povětšinou připravuje s cukrem a kořením (kardamon, vanilka nebo skořice). …více»
|
![]() |
25. 01. 2011 Škola vaření
Hovězí maso je jedním z nejtradičnějších pokrmů v pomyslné kulinářské příručce každého Čecha. Ne nadarmo se jedné z nejoblíbenějších specialit domácí kuchyně dostalo označení „svíčková“ na základě …více»
|
![]() |
8. 01. 2011 Škola vaření
V první fázi výběru hraje vždy nejdůležitější roli vzhled obalu, je-li potravina balená nebo vzhled samotné potraviny či suroviny, jedná-li se o potravinu nebalenou. V dalším výběru hraje roli cena …více»
|
![]() |
7. 01. 2011 Škola vaření
Vánoce jsou již tradičně svátky, při kterých na český stůl míří ´na přilepšenou´ řada exotických produktů. I předlistopadové generace tak mají štědrovečerní tabuli spojenou s představou ošatky banánů, …více»
|
![]() |
6. 01. 2011 Škola vaření
Můžete se s ní setkat pod spoustou názvů: říká se jí také vrchlíky, kefírky, kefírová zrna, kefírka, kefírovka nebo Tibeťanka. Vždycky jde ale o totéž: o drobivou houbovitou hmotu, připomínající ze …více»
|
![]() |
5. 01. 2011 Škola vaření
Při krájení ovoce a zeleniny běžným kovovým nožem dochází ke zničení velkého množství drahocenných vitamínů. Tomu všemu se dá snadno zabránit. Stačí používat keramický nůž a budete jíst zdravěji. …více»
|
![]() |
20. 12. 2010 Škola vaření
Zima bývá u nás poměrně dlouhá a byla by nuda pít pro zahřátí stále dokola jen samotný čaj, nebo čaj s mlékem. Proto vám přinášíme tipy na čtyři originální čajové nápoje. …více»
|
Soutěž o balíčky vlasové péče Schwarzkopf GLISS Full Hair Wonder. |
![]() |
Soutěž o příběhy nejslavnějšího medvěda - Medvídek Pú: Byl jednou jeden medvěd. |
![]() |
Vyhrajte bublifuk Kouzelná hůlka od Albi pro nikdy nekončící zábavu. |
![]() |
Soutěž o doplňky stravy Naturevia pro aktivní dovolenou. |
![]() |
Vyhrajte balíček plný ovocné radosti s kapsičkami Hamánek. |
![]() |
Soutěž o švýcarskou protivráskovou péči o pleť Revalid Extra-Firming. |
![]() |