Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Konference k otázkám bezpečnosti geneticky modifikovaných potravin

Konference k otázkám bezpečnosti geneticky modifikovaných potravin
4. 11. 2010 Škola vaření
Ačkoliv první experimenty s genetickou modifikací začaly již před pětadvaceti lety, její větší uplatnění a množství geneticky modifikovaných produktů (zkráceně označovaných „GM-produkty“) se začaly …více»

Jsou geneticky modifikované potraviny bezpečné?

Jsou geneticky modifikované potraviny bezpečné?
31. 10. 2010 Škola vaření
Na této otázce se zatím nedohodli ani vědci. Rovněž veřejnost je rozdělena na dva nesmiřitelné tábory. Hlavní otázkou zůstává jak mnoho o GM potravinách vlastně víme? Odpůrci GMO v nich vidí uměle  …více»

Geneticky modifikované potraviny (GMO)

Geneticky modifikované potraviny (GMO)
29. 10. 2010 Škola vaření
Genetika (= biologická věda hledající zákony dědičnosti, proměnlivosti organismů a postupy jejich řízení) patří mezi vědy poměrně mladé. Ještě mladší jsou první pokusy o využití získaných poznatků …více»

Jsou biopotraviny lepší než běžné potraviny?

Jsou biopotraviny lepší než běžné potraviny?
26. 10. 2010 Škola vaření
Z řady hledisek určitě. V první řadě je ekologické hospodářství šetrnější k životnímu prostředí. Pro biopotraviny hovoří minimální obsah reziduálních chemických látek, a to jak kontaminujících, tak  …více»

Čaj - jak ho správně připravovat a jeho druhy

Čaj  - jak ho správně připravovat a jeho druhy
25. 10. 2010 Škola vaření
Čaj je nápoj, který má stejně povzbudivé účinky jako káva, působí však pomaleji a mírněji. Způsobuje to alkaloid tein, který se v čaji nachází. Pravlastí čaje je oblast Barmy, odkud se rozšířil do  …více»
 

Olivový manuál aneb 7 tipů, jak správně vybrat olivy

Olivový manuál aneb 7 tipů, jak správně vybrat olivy
21. 10. 2010 Škola vaření
Zimní večery bývají dlouhé, nevlídné a pochmurné. Také se Vám stýská po sluncem zalitých plážích a šumění moře? Proč si tedy nezpříjemnit mrazivé počasí něčím, co nás alespoň v myšlenkách vrátí zpět  …více»

Varianty školních svačin

Varianty školních svačin
20. 10. 2010 Škola vaření
Vezmeme kvalitní chléb nebo celozrnné pečivo, které doplníme pomazánkou. Jejím základem je tvaroh a kousek másla nebo bílého jogurtu (pro dobrou roztíratelnost). Vzniklou směs osolíme a podle chuti  …více»

České vepřové od českých chovatelů

České vepřové od českých chovatelů
14. 10. 2010 Škola vaření
Tradiční českou kuchyni si bez vepřového masa snad ani nelze představit. Časopisy o dietách sice často vnucují představu, že je příliš tučné a tedy nezdravé, ale mnohdy je zdravější než dovezené kuře …více»

Správná svačina s trochou fantazie

Správná svačina s trochou fantazie
8. 10. 2010 Škola vaření
Školní rok odstartoval a našim ratolestem znovu přinesl pravidelný režim sestávající se z ranního vstávání, úprku do lavic, psaní domácích úkolů na poslední chvíli či odpoledních zájmových kroužků.  …více»

Jak se stoluje v Indii

Jak se stoluje v Indii
21. 09. 2010 Škola vaření
V Indii snad není nic obyčejné. Ženy chodí zahaleny do pestrobarevných sárí, bohové jsou zde uctíváni tancem, namísto tichou modlitbou, a pokud je někde nabízeno jídlo, rozhodně nestačí prostě sednout …více»
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !