![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
7. 01. 2011 Škola vaření
Vánoce jsou již tradičně svátky, při kterých na český stůl míří ´na přilepšenou´ řada exotických produktů. I předlistopadové generace tak mají štědrovečerní tabuli spojenou s představou ošatky banánů, …více»
|
![]() |
6. 01. 2011 Škola vaření
Můžete se s ní setkat pod spoustou názvů: říká se jí také vrchlíky, kefírky, kefírová zrna, kefírka, kefírovka nebo Tibeťanka. Vždycky jde ale o totéž: o drobivou houbovitou hmotu, připomínající ze …více»
|
![]() |
5. 01. 2011 Škola vaření
Při krájení ovoce a zeleniny běžným kovovým nožem dochází ke zničení velkého množství drahocenných vitamínů. Tomu všemu se dá snadno zabránit. Stačí používat keramický nůž a budete jíst zdravěji. …více»
|
![]() |
20. 12. 2010 Škola vaření
Zima bývá u nás poměrně dlouhá a byla by nuda pít pro zahřátí stále dokola jen samotný čaj, nebo čaj s mlékem. Proto vám přinášíme tipy na čtyři originální čajové nápoje. …více»
|
![]() |
15. 12. 2010 Škola vaření
Stupeň čerstvosti: Čerstvý Kůže: Svěží, lesklá, napjatá, typické zbarvení nebo kresba (rozdílná podle druhu věku, stanoviště) Svaloviny: Pevná, elastická, otisk prstu mizí, lehce narůžovělá nažloutlá …více»
|
![]() |
12. 12. 2010 Škola vaření
Kvalita rybího masa ovlivňuje chuť připravovaných pokrmů i naše zdraví. Jakost ryb a rybího masa je možno posuzovat z několika hledisek. Mnohé jakostní aspekty lze vyjádřit objektivně a některé …více»
|
![]() |
15. 11. 2010 Škola vaření
Dáváte si občas k snídani džem s pečivem, nebo si ho přidáváte do bílého jogurtu? Popřípadě když máte více času na přípravu vašeho prvního jídla, připravíte lívanečky s džemem? Nebo jste už někdy …více»
|
![]() |
6. 11. 2010 Škola vaření
Na úvod svého článku vám, milé chytré ženy, doporučím kuchařky, v nichž nacházím inspiraci. První z nich je Kuchařka nejlepší recepty od nakladatelství Dona, která zahrnuje klasické i moderní recepty. …více»
|
![]() |
4. 11. 2010 Škola vaření
Ačkoliv první experimenty s genetickou modifikací začaly již před pětadvaceti lety, její větší uplatnění a množství geneticky modifikovaných produktů (zkráceně označovaných „GM-produkty“) se začaly …více»
|
![]() |
31. 10. 2010 Škola vaření
Na této otázce se zatím nedohodli ani vědci. Rovněž veřejnost je rozdělena na dva nesmiřitelné tábory. Hlavní otázkou zůstává jak mnoho o GM potravinách vlastně víme? Odpůrci GMO v nich vidí uměle …více»
|